Niilo ja Liina edustivat Koskea lasten itsenäisyyspäivän juhlassa – Pääministerin kättely oli kaksikolle jännittävä kokemus

0
Niilo Virta ja Liina Manni veivät pääministerille Kosken neljäsluokkalaisten yhdessä askarteleman kortin.
Niilo Virta ja Liina Manni veivät pääministerille Kosken neljäsluokkalaisten yhdessä askarteleman kortin.

KOSKI, HELSINKI. Lasten itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin maanantaina 4.12. Valtioneuvoston linnassa Helsingissä. Pääministeri Petteri Orpo oli kutsunut jokaisesta kunnasta kaksi 2013 syntynyttä lasta juhlimaan 106-vuotiasta Suomea.

Koskelta juhlaan osallistuivat Liina Manni ja Niilo Virta. Heidän mukaansa matkan jännittävin vaihe oli pääministerin kättely. Liina ja Niilo veivät Petteri Orpolle koulunsa neljäsluokkalaisten yhdessä tekemän kortin. Se käsitteli juhlan teemoja, ystävyyttä ja kaveritaitoja.

Päivän kohokohta oli Käärijän esitys, joka innosti vieraat villiin menoon. Myös Valtioneuvoston linnaan tutustuminen oli Liinalle ja Niilolle mieleenjäävä kokemus.

Molemmat kertoivat olevansa kiitollisia kutsusta ja kunniasta edustaa kotikuntaa juhlassa. Heidän toiveissaan on, että kaikki maailman lapset saisivat yhtä hienon ja turvallisen isänmaan kuin Suomi.

Liina pukeutui juhlaa varten Munsalan kansallispukuun ja mennessään hänellä oli päässään Pöytyällä tehty villabaskeri.

Siten hän halusi kunnioittaa suomalaista käsityötä, perinteitä ja kestävää kehitystä. Kansallispuvut kun kestävät monta sukupolvea ja ne ovat helposti muokattavissa kasvun mukaan. Liinan mamma Irma Vesanen muokkaa saman kansallispuvun joka vuosi sopivan kokoiseksi.