Pöytyän salibandyherruus jäi avoimeksi

0
Vihreäpaitainen Kyrön Palloseura ja keltapaitainen Pöytyän Urheilijat kävivät lauantaina tiukan salibandytaiston, joka päättyi tasapeliin. Kuva: Hannu Tuominen

SALIBANDY. Lauantai-iltana täpötäydessä Kisariihessä oli ilmassa kiivasta paikalliskamppailun tunnelmaa, kun miesten salibandyn 3. divisioonassa Kyrön Palloseura ja Pöytyän Urheilijat kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa historiassa.

PöU lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, sillä ennen paikallispeliä se oli 12 joukkueen lohkossa kolmantena, kun KyPs vastaavasti majaili sijalla yhdeksän. Ottelu osoitti sen, että paikallispeleissä sarjasijoituksilla ei ole juurikaan merkitystä ja kentällä nähtiin kahden joukkueen tasaväkinen taisto. Värikkäiden ja paikoin tunteikkaiden vaiheiden jälkeen pöytyäläisjoukkueet eivät saaneet voittajaa selville ja ottelu päättyi tasalukemiin 4-4. Ottelun erityinen lataus oli havaittavissa kentällä ja katsomossa.

–Tasainen peli, jossa herruus jäi vielä ratkaisematta. Tätä ottelua oli odotettu kolme vuotta ja oli hienoa, kun halli oli täynnä. Meillä jäi vielä paljon piippuun ja seuraavaan peliin tullaan paljon kovempaa, totesi KyPsin Nestori Rantasalo.

–Peli oli tiukkaa vääntöä ja hyvä, että oli paljon yleisöä ja meininkiä. Oli jännittävämpää pelata kuin muissa sarjapeleissä, kun vastapuolella on tuttuja pelaajia. Hampaankoloon jää paljon, eikä tämä tasapeli tyydytä, PöU:n Niko Julin kertasi.

Avauserä oli tunnustelevaa peliä, jossa uhrautuvaisesti pelannut vihreäpaitainen KyPs oli hienoisesti kuskin paikalla. Kyröläisjoukkue siirtyi viiden minuutin kohdalla johtoon, kun Teemu Mämmelän terävä rannelaukaus upposi maaliin. KyPs jatkoi maalitehtailuaan pari minuuttia myöhemmin Markus Muurisen laitettua pallon verkon perukoille. PöU nousi peliin mukaan ensimmäisen erän lopussa Leevi Jälkön sivallettua ranteella lukemat 2–1:een.

Nuori Pöytyän joukkue vaikutti saavan kavennuksesta lisää virtaa ja keltapaitainen ryhmä kaappasi toisessa erässä pelin hallinnan vahvalla liikkeellään. 2–2-tasoitus näki päivänvalon, kun Saku Reinikainen siivosi irtopallon maaliin ottelun puolivälissä. KyPs nappasi johtoaseman nopeasti takaisin itselleen, kun Muurinen hyödynsi pöytyäläisten pallonmenetyksen ja huudatti Kisariihen yleisöä illan toisella osumallaan. PöU laittoi vielä ennen toisen erän loppua numerot tulostaululla tasoihin, kun Reinikainen viimeisteli ottelun toisen maalinsa kuvion päätteeksi.

Taistelu Pöytyän salibandyherruudesta oli kovaa vääntöä, jossa fyysisyys kasvoi pelin loppua kohden. Kyröläisjoukkue karkasi kolmannen erän alussa jälleen yhden maalin johtoon, kun Juuso Nieminen iski pallon maalin edustalta verkkoon. KyPs sai maalin jälkeen hetkeksi pelistä paremmin otetta, mutta PöU ei luovuttanut, vaan loi painetta vastustajan maalille ja kiri tuotti tulosta kaksi minuuttia ennen loppua, kun Perttu Rantasen pomppiva laukaus yllätti KyPs-maalivahti Jouni Savosen. Loppuhetkillä molemmat joukkueet hakivat vimmatusti voittoa, mutta ratkaisuosumaa ei nähty.
Jere Hellsten


3. divisioonan pelit Kisariihessä jatkuvat jo ensi lauantaina 16.12. Pöytyän joukkueiden seuraava keskinäinen kohtaaminen puolestaan ohjelmassa 20.1 2024.