Viime hetken paketointivinkit – Kääräise lahja sanomalehteen ja koristele villalangalla!

0
Sanomalehdestä ja villalangasta syntyy sievä lahjapaketti.

JOULUKALENTERI, LUUKKU 23. Ovatko lahjat vielä paketoimatta ja lahjapaperikin loppu? Ei hätää, perinteiselle lahjapaperille löytyy myös vaihtoehtoja:

1. Sanomalehtipaperi. Kääräise lahja sanomalehteen ja koristele nauhalla. Sanomalehden kanssa sopii erityisen hyvin kirkas joulunpunainen nauha. Ja jos joulunauhakin on päässyt loppumaan, niin kokeile villalankaa!

Sanomalehtiin käärittyjä lahjoja.
Sanomalehtiin käärittyjä lahjoja.

2. Kirjansivut. Pienemmät lahjat voi paketoida vanhoihin kirjansivuihin. Kirjasivun voi kääräistä myös karamellitötteröksi, jonne ovi piilottaa pienen herkkulahjan.

3. Pelkkä nauha. Mieti, tarvitseeko paketti välttämättä laisinkaan paperia. Lapset pitävät yllätyksistä, mutta tuliaisena vietyyn suklaarasiaan riittää koristeeksi pelkkä kaunis nauha.

4. Leimattu pakkauspaperi. Ruskeat pakkaus- ja voimapaperit juuttinaruun kääräistynä ovat kauniita ja ekologisia lahjapaketteja. Paperia voi koristella leimaamalla sitä valmiilla leimasimilla tai painamalla vaikka perunalla. Vinkki: levitä paperi isolle alueelle lattialle ja anna lapsille sormivärit, saat taatusti uniikkia lahjapaperia!

5. Sellofaani. Läpinäkyvällä sellofaanilla saa vaihtelua perinteiseen lahjapaperiin. Jos kotoa ei löydy sellofaaniakaan, kokeile läpinäkyvää kinkunpaistopussia!

6. Kangas. Lahjat voi kääriä myös kauniiseen kankaaseen, joka säilyy vuodesta toiseen. Viitseliäin ompelee kiristettäviä lahjapussukoita jouluisesta kankaasta, ja käyttää pussukoita vuodesta toiseen.

7. Paketti on osa lahjaa. Kääri lahja huiviin, tai pullo liinaan. Tai sujauta lahjapullo villasukkaan. Jos annat lahjaksi vaatteen, kääri se tiukalle rullalle, jonka muoto ei paljasta lahjaa ja sido rullajoulunarulla.

8. Kierrätyspaketti. Löytyykö kotoa vanha kenkälaatikko, tai vaikkapa peltipurkki, miksei muoviämpärikin. Päällystä ja koristele paketti kodista löytyvillä materiaaleilla ja muista, että sisältö on tärkein; paketti on tehty avattavaksi.

Voimapaperi tuo monille muistoja menneisyydestä.
Voimapaperi tuo monille muistoja menneisyydestä.

Teksti ja kuvat: Jaana Pakarinen, Kaarina-lehti.

Joulukalenterissa on uusi juttu joulun odotukseen joka aamu 24.12.2023 asti. Joulukalenterin tuottavat yhteistyössä Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan Lehti, Salon Seudun Sanomat, Somero-lehti ja Uudenkaupungin Sanomat.