Edelleen vain noin kolmannes koirista rekisteröity – Auranmaalla sekarotuisia rekisteröity ahkerimmin

0
Auranmaan koirista on ilmoitettu koirarekisteriin noin 36 prosenttia. Ahkerimmin on ilmoitettu monirotuisia koiria, muutoinkin melko harvalukuiset tiibetinmastiffit (kuvassa) lienevät rekisterin harvinaisuuksia.

AURANMAA. Noin kolmannes Suomen koirista on ilmoitettu Ruokaviraston koirarekisteriin. Kaikki koirat piti ilmoittaa rekisteriin viime vuoden loppuun mennessä.

Auranmaalta on 7.1. mennessä ilmoitettu rekisteriin yhteensä 900, mikä on arviolta noin 36 prosenttia Auranmaan koirista. Kennelliiton arvion mukaan Suomessa on noin 803 000 koiraa, minkä pohjalta Auranmaalla voi arvioida olevan koiria noin 2 500.

Pöytyältä on ilmoitettu 420, Aurasta 226, Marttilasta 125, Koskelta 82 ja Oripäästä 47 koiraa. Yleisin rotuvalinta on ”jokin muu” eli sekarotuiset, monirotuiset ja rodut, jotka eivät ole koirarekisterin rotuluettelossa. Näitä on 20 prosenttia ilmoitetuista.

Kakkosena tulee labradorinnoutaja, kuusi prosenttia alueen koirista, ja kolmantena noin kolmen prosentin osuudella tulevat lyhytkarvaiset mäyräkoirat ja suomenlapinkoirat. Eri rotuja on ilmoitettu alueelta 157.