Maagisen kaunista, keveän naisellista korviin – Katri Santalahden korupajassa luovuus pääsi valloilleen

0
Katri Santalahti löysi luovuuden itsestään ryhdyttyään tekemään korvakoruja. Nyt hänellä on oma mallisto ja KS Design -verkkokauppa.

AURA/Kirkonkulma. Aina voi oppia jotain uutta ja löytää itsestään uusia puolia. Näin kävi myös auralaiselle Katri Santalahdelle noin vuosi sitten.

–En edes tiennyt minussa olevan tällainen luova puoli, taloushallinnon parissa työskentelevä Santalahti sanoo.

Hän toki tiesi omaavansa visuaalisuutta, sorminäppäryyttä ja kiinnostusta yksityiskohtiin, sillä aiemmin hän on toiminut kampaajana ja harrastanut valokuvaamista. Mutta esimerkiksi piirtämisessä hän sanoo olevansa huono, myöskään neulominen ei ole ollut hänen juttunsa.

Luovuutensa Santalahti löysi tilattuaan ison määrän korvakorutarvikkeita ja ryhdyttyään hahmottelemaan, mitä tarvikkeista voisi syntyä. Eikä aikaakaan, kun hän oli jo luonut oman malliston. Korujaan hän esitteli ensin Instagramissa ja nyt hänellä on KS Design -tuotemerkki ja verkkokauppa.

SANTALAHTEA kiehtovat maagisuus, mystisyys ja naiseus. Näitä herkäksi itseään luonnehtiva koruntekijä haluaa ilmentää myös koruissaan.

–Haluan, että muutkin voivat korujeni kautta kokea maagisuutta ja kauneutta, hän sanoo luovuuden lähteestään.

Koruiltaan Santalahti haluaa lisäksi näyttävyyttä, mutta myös keveyttä. Näyttävyydestään huolimatta korut ovatkin sekä olemukseltaan että painoltaan kepeitä, eivätkä siten paina korvalehtiä.

–Tarvikkeet ostan toisilta suomalaisilta yrityksiltä, Santalahti kertoo arvoistaan ja huomauttaa, että KS Designin koruja ostamalla tukee siis kahta tai kolmea kotimaista yrittäjää.

Koristeellisissa, mutta samaan aikaan luonnonläheisissä koruissa on materiaalina muun muassa puu- ja akryyliriipuksia. Kaikki korut ovat nikkelittömiä ja ne on nimetty esimerkiksi jumalattarien mukaan. Nimet ovat kuin mantroja, jotka kannustavat korujen kantajaa luottamaan itseensä tai rohkaisevat hehkumaan ja säihkymään.

Maagisen lisäksi Santalahtea kiinnostavat myös energiat, henkisyys, horoskoopit ja Tarot-kortit.

–Olen synnynnäisesti herkkä aistimaan kaikenlaisia energioita. Uskon, että ihminen tietää alitajuntaisesti vastaukset kysymyksiinsä, mutta tarvitsee tukea ulkopuolelta, hän miettii Tarot-korttien lukemista.

Jääkaapin ovessa Santalahdella on unelmakartta.

–Vuoden 2 022 unelmakartasta on toteutunut lähes kaikki, hän kertoo ja toteaa yhtenä unelmana olleen käsityöt.

–Silloin minulla ei vielä ollut hajuakaan, että tällainen korujen tekeminen tulisi.

Kaikki lähti liikkeelle Venuksista, joita on tarjolla muutamilla eri väri- ja kiinnitysvariaatioilla.

YKSI UNELMA on ollut myös maallemuutto. Santalahti muutti Turusta Auraan 2,5 vuotta sitten, eikä hänen tarvitse lähteä kaupunkiin edes töiden vuoksi, koska voi työskennellä etänä. Hän nauttii siitä, että voi työskennellä ja pitää korupajaansa oman rivitaloasunnon rauhassa.

–Olen ollut citytyttö enkä ehkä itsekään olisi uskonut, että minusta tulisi auralainen. Mutta nyt en enää halua täältä pois.

Maaseudulla asumisessa Santalahtea puhuttelee hiljaisuus, rauha ja luonto.

–Vahva luontoyhteys minulla oli jo kaupungissa ja nyt luonto on mielettömän tärkeä, hän sanoo ja arvelee lopullisesti haltioituneensa luonnosta maalla asuessaan.

Maalla asuminen on hänen mukaansa sopinut myös hänen herkkyydellensä.

–Kaupungin häly on hermostolle raskasta, mutta täällä saa olla rauhassa ja hiljaisuudessa.

Kavereina Santalahdella on karva-assistentit, rhodesiankoirat Taika ja Velho, joiden kanssa hän haaveilee muuttavansa vielä syvemmälle maaseudulle omakotitaloon. Myös KS Designin suhteen Santalahdella on haaveita ja suunnitelmia.

–Hienoa olisi, jos tämä olisi joskus päätyö. Vielä se ei sitä ole, mutta seuraavaksi etsin koruilleni jälleenmyyjiä.

Ja maalla kun ollaan, hän pohtii, voisiko esimerkiksi korukutsuissa olla liikeideaa. Myös liiketoiminnan laajentaminen boheemeihin asusteisiin ja sisustustarvikkeisiin voisi kiinnostaa Santalahtea ja hän pohtii, miten maagisuutta voisi tuoda sisustukseen.

Toistaiseksi korujen tekeminen kuitenkin tarjoaa kivan lisän ja vastapainoa päätyölle. Korujen tekemiseen Santalahti uppoutuu hiljaisuuden vallitessa jopa niin intensiivisesti, että karva-assistenttien rallikin saattaa jäädä huomaamatta.