Marttilan perussuomalaisten valtuustoaloite striimausjärjestelmästä on tyssäämässä kustannuksiin

0

MARTTILA. Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kunnanvaltuuston kokouksessa 25.4.2022 valtuuston kokousten videostriimausta koskevan aloitteen. Aloitteen allekirjoittajat perustelivat kuvaamisen tarpeellisuutta toteamalla, että siten kuntalaiset voisivat seurata kokousten kulkua ja he saisivat entistä enemmän tietoa päätöksenteosta.

Kun Marttilassa ryhdyttiin selvittämään striimauksen vaatimuksia, toimivimmaksi osoittautui langattomat mikrofonit käsittävä audiojärjestelmä. Hintatiedustelujen perusteella se maksaa vähintään 6 000 euroa. Edullisempi vaihtoehto on yhden mikrofonin sekä kameran muodostama laitteisto. Sen käyttö vaatisi, että puheenvuorot pidettäisiin salin edessä, mikä taas hankaloittaisi valtuustotyöskentelyä. Lisäksi laitteisto vaatisi henkilön huolehtimaan sen käytöstä.

Näiden tietojen perusteella kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, ettei Marttilassa ryhdytä videoimaan valtuuston kokouksia, koska toimiva järjestelmä on kallis valtuuston kokousten määrään suhteutettuna. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuustoaloite todetaan loppuun käsitellyksi.

Marttilan valtuuston päätösten näkyvyyttä pyritään edistämään striimaamisen sijaan muilla keinoilla, kuten some-kanavia hyödyntäen.