Marttilassa jälleen Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät

0

AURANMAA. Marttilassa oli jälleen Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät tiistaina päättyneessä presidentinvaalin ennakkoäänestyksessä: marttilalaisista äänioikeutetuista 47,4 prosenttia kävi vaaliuurnilla ennakkoon.

Varsinais-Suomen korkein ennakkoäänestysprosentti oli Kustavin 50,8 prosenttia ja kakkoseksi sijoittui Turku 47,9 prosentillaan. Marttila tuli hyvänä kolmosena 47,4 prosentin lukemallaan.

Varsinais-Suomen vaalipiirissä äänensä käytti ennakkoon 44,1 prosenttia äänestäjistä ja koko maassa 44,0. Näitä korkeampi lukema löytyi Auranmaalta Marttilan lisäksi vain Aurasta, jossa äänestysprosentiksi kirjattiin 44,8. Muut Auramaan kunnat jäivät 44 prosentin alapuolelle: Pöytyän ennakkoäänestysprosentti oli 43,7, Oripään 43,5 ja Kosken 40,2.

Naapurikaupungeista Liedon prosentti oli 37,3 ja Loimaan 41,3.

Presidentinvaalin varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 28.1., jolloin äänestetään äänioikeusilmoitukseen merkityssä äänestyspaikassa. Vaalihuoneet ovat sunnuntaina avoinna kello 9–20.