Parravahan kansakoulun lattiassa kytöpalo

0
Entisen Parravahan kansakoulun lattiassa syttyneen kytöpalon sammutuksessa käytettiin myös piilossa olevien palojen sammuttamiseen kehitettyä järjestelmää. Kuva: Simo Päivärinta.

MARTTILA. Asuinkäyttöön muutetun entisen Parravahan kansakoulun betonirakenteisen lattian eristeissä syttyi loppiaisena kytöpalo. Hälytys Rahkionkulmantielle tuli kello 14.12 aikaan. Pelastuslaitos joutui purkamaan rakennuksen betonilattiaa, jotta palo saatiin kuriin. Käytössä oli myös niin sanottu Cobra-sammutusjärjestelmä.

Cobra-korkeapainesammutin tarjoaa alkusammutukseen menetelmän, jossa palotilaan päästään käsiksi turvallisesta paikasta ulkopuolelta. Cobralla saadaan myös sammutettua piilossa olevia paloja, joihin on vaikea päästä käsiksi.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Syttymissyy ei toistaiseksi ole tiedossa.