Pöytyän kiinteistöpäällikkö jää eläkkeelle – Jukka Ojanen on saanut uurastaa hienojen työtoverien keskellä

0
Jukka Ojanen sai työpaikalla pidetyssä kahvitilaisuudessa komean kukka-asetelman.

PÖYTYÄ. Maanantai 22.1.2024 oli kiinteistöpäällikkö Jukka Ojasen viimeinen työpäivä Pöytyän kunnan palveluksessa. Nyt hän pitää lomat ja vappuna koittaa ensimmäinen eläkepäivä.

–Toisen kautta olo on helpottunut, mutta samalla myös haikea, Ojanen kuvaili läksiäiskahvien jälkeisiä tunnelmia.

Hänen työuransa alkoi Karinaisten kunnan rakennustarkastajana 9.2.1984. Sitä ennen mies hoiti puolen vuoden määräaikaisen työsuhteen Pöytyän kunnan rakennusmestarina ja oli myös jonkin aikaa Semera Oy:n elementtitehtaan työnjohtajana. Vuoden 2005 kuntaliitoksesta lähtien hänen työnantajansa on ollut Pöytyä.

Kiva projekti etenee jouhevasti

Vuosien varrella Jukka Ojanen on työskennellyt lukuisten hankkeiden parissa. Mielenkiintoisimpia ovat olleet jätevedenpuhdistamon sekä vesitornin rakentaminen Kyröön. Puhdistamo valmistui 1994 ja vesitorni 1997. Molemmat täyttivät hyvän projektin tunnusmerkit.

– Kiva projekti on sellainen, joka etenee tasaisesti alusta loppuun, Ojanen selittää ja tuumaa, että tänä vuonna tehtävästä Yläneen palloiluhallin remontista näyttää tulevan tällainen työmaa.

Suurimpia helpotuksen hetkiä hänelle on ollut Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja lukion valmistuminen kesällä 2022. Opinahjon rakentaminen lähes kokonaan uusiksi tuli maksamaan vajaat 16,5 miljoonaa euroa, mutta sen myötä sisäilmaongelmat jäivät historiaan. Niiden kanssa painiminen tuntui Ojasesta välillä siltä kuin hän olisi joutunut elämään kivi sydämellä.

Nyt Pöytyän kouluverkko on hyvässä iskussa. Seuraava merkittävä ja vielä melko kaukaisessa tulevaisuudessa siintävä remonttikohde lienee Yläneen yhtenäiskoulu.

Pöytyän tekninen johtaja Tarmo Rantanen ojensi Jukka Ojaselle historiallisen muistoesineen, Karinaisten kunnan pöytäviirin.
Pöytyän tekninen johtaja Tarmo Rantanen ojensi Jukka Ojaselle historiallisen muistoesineen, Karinaisten kunnan pöytäviirin.

Työntekijät vetävät yhtä köyttä

Pienen kunnan parhaana puolena Jukka Ojanen pitää erinomaista työyhteisöä. Se toimi hienosti Karinaisissa ja toimii edelleenkin nykyisessä Pöytyän kunnassa.

Vaikka Pöytyä koostuu useasta taajamasta, kunnan työntekijät vetävät Ojasen mukaan yhtä köyttä kokonaisuuden hyväksi.

Ongelmallista kunnassa on rakennusten ylläpitoon tarjolla olevien määrärahojen vähyys. Rikkoutumiset toki korjataan, mutta sen sijaan Ojanen panostaisi pitkäntähtäimen ylläpitosuunnitelmaan. Siitä olisi iso apu varustauduttaessa tulevaan.

Vaikeuksia aiheuttaa myös kiinteistömassan koko. Kolmen entisen kunnan kimppa näkyy Pöytyällä siten, että kaikkia keskeisiä rakennuksia löytyy vähintään kolme ja siitä syntyy Ojasen mielestä hankala yhtälö.

Entä mitä eläkepäivät tuovat tullessaan?

Vapaaherraksi ryhtyvä kiinteistöpäällikkö aikoo asua vaimonsa kanssa jatkossakin Kyrössä. Kuntoilu on aina ollut Ojaselle tärkeää ja mitä todennäköisimmin hänet tullaan näkemään entistä useammin Kyrön koululta Heikinsuolle johtavalla ladulla.

– Siitä kertyy kymmenen kilometrin lenkki ja Heikinsuon koulun kautta venytettynä matkaa tulee 15 kilometriä, Ojanen kertoo.


Kuka?

Jukka Ojanen
64-vuotias
Kotoisin Raision Somersojalta
Kävi Forssan teknillisen koulun
Asuu vaimonsa kanssa Kyrössä
Kaksi aikuista lasta ja kaksi lastenlasta
Seuraa jalkapalloa, pelasi KyPs:in riveissä ja nuorempana Raision Ryhdissä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän