Stubb Auranmaan Viikkolehden presidentinvaalikyselyn suosikki

0
Auranmaan Viikkolehden presidentinvaalikyselyn suosikki Alexander Stubb on ehdokkaista toistaiseksi ainoa, jonka vaalikiertue on yltänyt Auranmaalle. Stubb kävi Aurassa sunnuntaina, jolloin hänen kanssaan yhteiskuvaan asettui myös Elina Hurme. Hurme vielä empi ehdokastaan.

AURANMAA. Alexander Stubb on Auranmaan Viikkolehden presidentinvaalikyselyn suosikkiehdokas. Stubbin ilmoitti suosikkiehdokkaakseen 25 prosenttia kyselyyn vastanneista. Toiseksi suosituimpia ovat kyselyn mukaan Jussi Halla-aho ja Olli Rehn kumpikin 20 prosentin kannatuksella.

Pekka Haavisto ja Jutta Urpilainen keräsivät 10 prosentin kannatuksen. Mika Aaltolan ilmoitti suosikikseen 7, Li Anderssonin 4, Sari Essayahin 3 ja Harry Harkimon 1 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Viime viikolla avoinna olleeseen kyselyyn vastasi 83 henkilöä, joista 69 prosenttia kertoi jo tietävänsä, ketä äänestää. Vastaajista 31 prosenttia vielä empii ehdokastaan.

ULKOPOLIITTINEN KOKEMUS nousi kyselyssä eniten ja selvästi arvostetuimmaksi presidentin ominaisuudeksi. Kyselyyn vastanneista 67,9 prosenttia piti ulkopoliittista kokemusta tärkeänä.

Kyselyssä sai valita kolme ominaisuutta. Toiseksi tärkeimmäksi ominaisuudeksi nousi yhteistyökyky (38,3%) ja kolmanneksi tuli kansainvälisyys (35,8%). Myös hyviä keskustelutaitoja (34,6%) ja hyvää ulosantia (30,9%) arvostetaan.

Kyselyyn vastanneista 25,9 prosenttia piti presidentille tärkeänä ominaisuutena päämäärätietoisuutta ja 24,7 prosenttia arvojohtajuutta. Avoimuus (11,1%), asepalveluksen suorittaminen (9,9%), suvaitsevaisuus (7,4%), korkeakoulutus (7,4%) ja karisma (6,2%) jäivät vähiten tärkeinä pidetyiksi ominaisuuksiksi.