Telian 3G sulkeutuu Pöytyällä, Oripäässä ja Loimaalla helmikuun lopussa – Vapautuvat taajuudet 4G:n ja 5G:n käyttöön

0
Kuvituskuva

TIETOLIIKENNE. Teleoperaattori Telia on ryhtynyt sulkemaan vanhentunutta 3G-verkkoaan, koska uudemmat verkot tarjoavat suuremman nopeuden ja tiedonsiirtokapasiteetin ansiosta paremman asiakaskokemuksen. 3G:ltä vapautuvat taajuudet voidaan ottaa 4G- ja 5G-verkkojen käyttöön. Niissä myös turvallisuus ja energiatehokkuus ovat selvästi parempia kuin vanhoissa 2G- ja 3G-verkoissa.

– 3G:ssä kulkee enää noin prosentti mobiilin dataliikenteestä, ja yhä useampi puhelu soitetaan 4G-puheluina, kun asiakkaat ovat päivittäneet puhelimiaan uudempiin malleihin. Nyt on korkea aika päivittää viimeisetkin vain 2G- ja 3G-verkossa toimivat puhelimet ja nettilaitteet uudempiin, jotta kaikki palvelut toimivat sujuvasti 3G-verkon eläköityessä, sanoo Telian mobiiliverkoista vastaava johtaja Timo Hietalahti tiedotteessa.

Auranmaalla muutos etenee siten, että 26.2. alkavalla viikolla Telia sulkee Pöytyällä, Oripäässä ja Loimaalla käytetyn 3G-verkkonsa.

5G-verkon rakentamisen lisäksi Telia on valmistautunut 3G-verkon sulkemiseen uudistamalla 4G-verkkoa ja rakentamalla lisää 4G-peittoa. Se on käynyt yritys- ja julkishallinnon asiakkaidensa kanssa läpi verkkomuutoksen aikataulua ja vaikutuksia. Viimeiset kuluttajien vanhat 3G-liittymät on päivitetty uudempiin viime vuonna.