Vahdinvaihto Kosken Osuuspankissa: Ilkka Harjunpää jäi eläkkeelle ja Erik Puttaasta tuli uusi toimitusjohtaja

0
Kosken Osuuspankista eläköityvä Ilkka Harjunpää haaveilee kiertävänsä vapaa-aikansa lisääntyessä hiihtolatuja. Myös Erik Puttaalle hiihto on mieluinen harrastus.

KOSKI. Vehmaalta kotoisin oleva ja Raisiossa asuva Erik Puttaa , 36, on nimitetty Kosken Osuuspankin toimitusjohtajaksi 2.1.2024 alkaen.

Koulutukseltaan Puttaa on maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Aiemmin hän on työskennellyt Nordealla Lounais-Suomessa yritys- ja maatalousasiakkaiden palveluista vastaavana johtajana sekä DanHatch Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Kun työkiireet antavat myöden, Puttaa osallistuu veljensä omistaman kotitilan hoitoon Vehmaalla.

– Se on perinteinen maatila, jossa on peltoviljelyä, nautakarjaa ja metsätaloutta. Veljen auttaminen antaa vastapainoa toimistotöille ja se pitää sopivasti mullan kynsien alla, Puttaa sanoo.

Hänen mielestään puhdas suomalainen ruoka sekä kehittyvä maaseudun pk-yrityskenttä ovat asioita, joilla on vahva tarve myös tulevaisuudessa.

Hyvä ensivaikutelma

Ensituntuman perusteella Erik Puttaa kuvaa Koskea paikkakunnaksi, jossa on vireä kyläyhteisö ja vahvat perinteet alkutuotannossa sekä teollisuudessa.

Uusi toimitusjohtaja käy vielä toistaiseksi töissä Raisiosta käsin, joskin muutto lähemmäs uutta työpaikkaa on suunnitteilla.

– Puolisollani on työpaikka Turussa ja Kosken Osuuspankin toinen toimipiste on Salossa. Mikäli muutamme, uuden kodin sijainti olisi varmaankin kompromissi näiden kolmen suhteen, Puttaa sanoo.

Pääsiassa hän hoitaa työtehtäviään Koskelta käsin.

– Pankilla on merkittävästi asiakkaita myös Salon Vaskion alueella. Teen joinakin päivinä töitä Salon konttorissa ja silloin Koskelle tulee palvelupäällikkö Kirsi Kaskela. Vaihdamme aina päittäin, Puttaa selittää.

Hän haluaa jatkaa paikallisia perinteitä tarjoamalla pankkipalvelulle kasvot ja huolehtimalla helposta tavoitettavuudesta, jotta palvelua saa nopeasti esimerkiksi silloin, kun arvokas työkone hajoaa pellolle tai liikennöitsijä tarvitsee pikaisesti uuden kuorma-auton.

Lämpimiä muistoja

Eläkepäiviin totutteleva Ilkka Harjunpää luottaa Erik Puttaan pärjäävän Koskella vankan yritys- sekä maataloustuntemuksensa turvin.

Harjunpäälle kertyi työuraa pankissa lähes neljä vuosikymmentä. Hän aloitti 1985 Ilmajoen Osuuspankissa ja siirtyminen Kosken Osuuspankkiin tapahtui helmikuussa 1989.

Koskelaiset ottivat pohjalaisen lämpimästi vastaan, tulijan tuttavapiiri kasvoi nopeasti. Itse pankki oli jo ennestään hyvin hoidettu ja työt hoituivat mutkattomasti.

– Elettiin aikaa, jolloin velkakirja tehtiin kirjoituskoneella ja sen jälkeen mentiin lainatiskille nostamaan rahat. Asioiden hoitaminen tunnollisesti on koskelaisille kunnia-asia ja monille heistä voisi antaa lainaa, vaikkei tekisi velkakirjaakaan, Harjunpää kertaa muistojaan.

Siinä missä asiakkaat ja työkaverit ovat olleet työn suola, jatkuva sääntelyn ja byrokratian lisääntyminen pankkimaailmassa on ollut Harjunpäästä välillä yliampuvaa.

– Toisinaan mietin, miten osasimmekaan ennen antaa luottoa, kun nykyään luotonannon sekä vakuuksien toimintaohje käsittää jo 126-paperiarkkia, mies virnistää.

Minkälaisen neuvon antaisit jatkajalle, Erik Puttaalle?

– Koskelaiset arvostavat sitä, kun olet kaikissa tilanteissa helposti lähestyttävä aito oma itsesi, Harjunpää kiteyttää.

Kosken Osuuspankilla on noin 8 000 asiakasta. Asiakasmäärä jakautuu melko tasaisesti yksityis- yritys- ja maatalousasiakkaiden kesken.

Kosken Osuuspankilla järjestetään kahvitilaisuus vahdinvaihtohengessä torstaina 11.1. kello 10–17. Erik Puttaa ja Ilkka Harjunpää ovat paikalla.

Kosken Osuuspankki tarjoaa perinteistä kassapalvelua arkisin kello 10-13. Palvelu on niin suosittu, että Kosken pankki on kassatapahtumien lukumäärällä mitattuna ykkösenä POP Pankkien joukossa, kun tapahtumat suhteutetaan paikalliseen kokonaisasiakasmäärään.
Kosken Osuuspankki tarjoaa perinteistä kassapalvelua arkisin kello 10-13. Palvelu on niin suosittu, että Kosken pankki on kassatapahtumien lukumäärällä mitattuna ykkösenä POP Pankkien joukossa, kun tapahtumat suhteutetaan paikalliseen kokonaisasiakasmäärään.