Bussikuskit ovat olleet lujilla Auranmaan liukkailla teillä

0
AVL:n arkistoon tallennetussa kuvituskuvassa linja-auto saapuu Kyröön.
AVL:n arkistoon tallennetussa kuvituskuvassa linja-auto saapuu Kyröön.

LIIKENNE. Monet Auranmaan tiet ovat olleet kuluvalla viikolla äärimmäisen liukkaita.

Linja-autoliikennettä hoitava Matka-Niinimäki Oy tiedotti keskiviikkoaamuna, että se jättää väliin Riihikoski–Yläne–Oripää–Loimaa-aamuvuoron, linjavuoron Yläneen suuntaan, linjavuoron Yläneeltä Riihikoskelle sekä Rahkion koululaiskuljetuksen.

Turkuun keskiviikkona matkanneen Rautaveden Liikenteen aamuvuoron kuljettaja päätti jäädä odottamaan hiekoitusta Haverissa.

Myös Koskella on ollut niin liukkaita teitä, etteivät linja-autot ole päässeet noutamaan kaikkia kyytiä odottaneita koululaisia. Kosken sivistysjohtaja Piritta Sihvonen tietää vanhempien ilmoittaneen kuljettajille huonokuntoisista teistä ja kehottaneen heitä jättämään ne väliin. Jotkin isät ja äidit ovat kyydinneet oppilaita henkilöautolla.

Sihvosen mukaan liukas keli on aiheuttanut koululaisille myöhästymisiä, mutta poissaoloilta on tiettävästi vältytty. Hänen mielestään on tärkeää, että linja-autojen kuljettajat huolehtivat ennen kaikkea turvallisuudesta.