Kestin veljekset taistelivat SM-pisteistä Seinäjoen pakkasessa

0
Veljekset Matias ja Tuomas Kesti napsivat SM-pisteitä Seinäjoen Kyrkösjärveltä. Kuva: Timo Kesti

RATAMOOTTORIPYÖRÄILY. Moottoripyörien jääradan SM-kausi käynnistyi lauantaina Seinäjoen Kyrkösjärvellä. Mukana olivat jälleen myös pöytyäläiskuljettajat Tuomas ja Matias Kesti. Tuomas kilpaili SM-pisteistä 450-kuutioisten luokassa, kun Matias puolestaan asettui lähtöviivalle 250-kuutioisten SM-luokassa.

Kireässä pakkaskelissä ajettu kisapäivä käynnistyi aika-ajoilla. Ensin vuorossa olivat 250-kuutioiset. Matias Kesti kellotti aika-ajojen yhdeksänneksi nopeimman ajan, eroa paalupaikan napanneeseen Arthon Alanteeseen kertyi 2,6 sekuntia.

Ison luokan aika-ajoissa Tuomas Kesti sijoittui seitsemänneksi ja jäi Lasse Kurvisen nopeimmasta kierrosajasta 1,7 sekuntia.

Iltapäivällä ohjelmassa oli kummassakin luokassa kaksi kahdeksan kierroksen kisaerää. Pienemmän luokan ensimmäisessä kisastartissa Matias Kesti oli avauskierroksen jälkeen yhdeksäntenä. Pöytyäläiskuski kuitenkin nosti sijoitustaan erän kuluessa tasaisesti. Kärjen vauhtiin Kesti ei kuitenkaan aivan yltänyt ja hän oli ruutulipun heilahtaessa lopulta seitsemäs. Erän voiton vei Viktor Leppälä.

450-kuutioisten avauserä oli lopulta Tuomas Kestille murheellinen, sillä hän putosi tasaisen alun jälkeen erän puolivälissä kilpailun hännille. Kesti pystyi kuitenkin ajamaan kisan loppuun ja hän ylitti maaliviivan sijalla kolmetoista. Kilpailun voittoon paineli Kurvinen.

Lyhyen tauon jälkeen vuorossa olivat toiset kilpailuerät. 250-kuutioisissa Matias Kesti oli startin jälkeen kuudennella sijalla, mutta nousi nopeasti viidenneksi ja haastoi läpi erän tiukasti neljäntenä ajanutta Ossi Rantalaa. Ohituspaikkaa ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta avautunut ja Kesti oli lopulta erän viides, kun voiton nappasi tiukan taistelun jälkeen toistamiseen Leppälä.

Ison luokan lähtö eteni Tuomas Kestin kannalta tasaisissa merkeissä, sillä hän nappasi ensimmäisellä kierroksella yhdeksännen sijan haltuunsa ja piti siitä kiinni ruutulipulle asti. Kisan voiton vei nimiinsä Mika Kallio

Seinäjoen kilpailun jälkeen Matias Kesti on 250-kuutioisten SM-pisteissä kuudentena ja Tuomas Kesti on puolestaan 450-kuutioisissa sijalla kymmenen. SM-sarja jatkuu helmikuun lopulla Oriveden osakilpailulla.