Koski aikoo hankkia uuden traktorivetoisen jäänhoitokoneen

0

KOSKI. Liikuntapalveluvastaava Niko Nevala kertoo, että Kosken kunnan ulkojäiden hoitoon käytettävän Jäämatti-koneen on aika päästä eläkkeelle. Traktorivetoinen kone on kärsinyt vesivuodoista, jotka onneksi saatiin tilkittyä viime talvena kohtuullisen hyvin. Nevala muistuttaa, ettei kolmisenkymmentä vuotta vanha kone ole enää järin luotettava.

Kunnanvaltuusto on näyttänyt vihreää valoa hyvinvointilautakunnan esitykselle hankkia uusi jäänhoitokone, jota varten on varattu 18 000 euroa. Nevala arvelee, että rahasummalla saadaan hankittua uusi traktorivetoinen kone. Se on hänen mukaansa kelpo työkalu ulkojäiden kunnossapitoon.

Jäähalleista tutut Zamboni-koneet eivät tule Nevalan mukaan kyseeseen, sillä ne ovat käytettyinäkin tuntuvasti kalliimpia kuin traktorivetoiset laitteet.

Jäänhoitokoneen kilpailutus on määrä toteuttaa kuluvan kevään aikana ja esitys koneen hankinnasta tuotaneen hyvinvointilautakunnan kesäkuun kokoukseen. Nevala toivoo, että uusi kone saadaan hankittua kunnalle ensi syksynä.