Lounea aikoo laajentaa valokuituverkkoa Aurassa

0
Lounea on avannut uusia valokuituyhteyksien myyntialueita taajaman ulkopuolelle. Alueet kulkevat keskustasta Kirkonkulmalle ja siitä Lietoon päin Turuntien ja Vanhan Tampereentien suuntaisesti.
Lounea on avannut uusia valokuituyhteyksien myyntialueita taajaman ulkopuolelle. Alueet kulkevat keskustasta Kirkonkulmalle ja siitä Lietoon päin Turuntien ja Vanhan Tampereentien suuntaisesti.

AURA. Auran kunta toteutti vuodenvaihteen tienoilla kyselyn Auran kylien asukkaille kiinnostuksesta hankkia nopea valokuituyhteys. Vastauksia kyselyyn tuli yli 60 kappaletta.

Tammikuun lopulla kunta järjesti operaatoreille avoimen markkinavuoropuhelun, jossa käytiin keskustelua yhteistyöstä yhteyksien laajentamiseksi. Parhaiten auralaisten kysyntään vastasi alueella jo toimiva Lounea.

Se on ilmoittanut olevansa valmis laajentamaan valokuituyhteyksiä kysynnän perusteella Auran keskustasta Kirkonkulmalle ja siitä Lietoon päin, Turuntien ja Vanhan Tampereentien suuntaisesti. Lounean mukaan EU-hankerahoitus mahdollistaa yhteyksien tarjoamisen Kirkonkulman seudulle samaan hintaan kuin taajama-alueille.

Yhteyksien rakentaminen edellä mainituille alueille edellyttää riittävän tilausmäärän lisäksi myönteistä hankerahoituksen tukipäätöstä, jotta rakentaminen on mahdollista. Tukihankkeen vuoksi Lounea toivoo asukkaiden tekevän päätöksiä maaliskuun loppuun mennessä.

Lisätietoa tukihankealueista löytyy nettisivulta www.lounea.fi/aurankylat