Salon seurakunta aikoo myydä leikkipuiston ja Jennyn tuvan Kosken kunnalle

0
Salon seurakunta on myymässä Kosken kunnalle maa-alaa, jolla on leikkikenttä sekä kuvassa oikealla näkyvä Jennyn tupa.
Salon seurakunta on myymässä Kosken kunnalle maa-alaa, jolla on leikkikenttä sekä kuvassa oikealla näkyvä Jennyn tupa.

KOSKI. Salon kirkkovaltuusto on hyväksynyt puolen hehtaarin maa-alan myynnin Kosken kunnalle. Se sisältää Aulanko-nimisen tilan sekä määräalat tiloista Kirkonmäki sekä Seurakuntatalo.

Kaupan kohteena olevalla alueella on leikkipuisto, joka tehtiin aikanaan seurakunnan kerholaisille. Vaikka leikkipuisto sijaitsee seurakunnan mailla, MLL Koski Tl:n paikallisyhdistys vastaa puistosta ja omistaa leikkivälineet, irtaimiston sekä varastorakennuksen. Kaupanteon myötä MLL Koski Tl aikoo irtisanoa kunnossapitosopimuksen, mikä siirtää puiston ja leikkivälineiden kunnossapitovastuun maa-alueen omistajalle.

MLL Koski Tl:n puheenjohtaja Emmi Niemi sanoo muutoksen olevan helpotus yhdistykselle.

– Olemme ylläpitäneet puistoa ja leikkivälineitä talkoovoimin, hän kertoo.

Niemi toivoo, että Kosken kunta, Salon seurakunta ja MLL järjestävät jatkossakin toimintaa leikkipuistossa yhteisvoimin.

Kunnostustöitä kesällä

Kosken kunnanhallitus päättää seuraavassa kokouksessaan, hyväksyykö se maakaupan. Kauppahinnaksi on esitetty 29 000 euroa.

Kunnan budjetissa on jo varattuna kuluvalle vuodelle rahaa leikkipuiston kunnostamiseksi.

Tekninen johtaja Mikko Salmi arvelee kunnostustoimien tarkoittavan joidenkin uusien leikkivälineiden asentamista. Hänen mukaansa tarkemmista yksityiskohdista neuvotellaan puiston käyttäjien, etenkin MLL:n kanssa.

Jos Salon seurakunta ja Kosken kunta saavat solmittua kaupat joutuisasti, kunnostustyöt alkanevat kesäkaudella 2024.

Kirkon ja torin välissä oleva leikkipuisto on kovassa käytössä ympäri vuoden, joskaan se ei ole Koskella ainut laatuaan. Myös Jokimetsän alueella on pieni leikkipuisto ja päiväkotikiinteistöjen, Naavatassun ja Maitoparran, leikkipihat ovat vapaasti käytettävissä päiväkotiajan ulkopuolella.

Jennyn tuvan kohtalo on avoin

Leikkipuiston lisäksi kaupan kohteena olevalla maa-alueella on Jenny Ojasen seurakunnalle lahjoittama omakotitalo.

Salon seurakunnan kiinteistöpäällikkö Kai Fagerström toteaa, että kaupanteon jälkeen Kosken kunta päättää, mitä se Jennyn tuvalla tekee. Viime kesänä Jennyn tuvassa pidettiin kirpputoria, jonka tuotot Suomen Lähetysseura kanavoi vähävaraisten ja vammaisten lasten tukemiseen Etiopiassa.

Kunnan tekninen johtaja Mikko Salmi kertoo, ettei omakotikiinteistön tulevaisuudesta ole vielä keskusteltu. Osaltaan pohdintaa viitoittaa Jennyn tuvan suojelumerkintä.

Kosken kirkon ja torin ohi päivälenkillään kävellyt Leena Salin tietää keskustan leikkipuiston olevan lapsiperheiden suosiossa.
Kosken kirkon ja torin ohi päivälenkillään kävellyt Leena Salin tietää keskustan leikkipuiston olevan lapsiperheiden suosiossa.