TorinEvään yrittäjä vaihtui –  Mirjami Raitanen kokkaa nyt lounasta kyröläisille

0
Seitsemän vuotta sitten perustettu TorinEväs sai tammikuussa uuden yrittäjän. Mirjami Raitanen (oik.) jatkaa Sanna Kaitosen työtä lounaskahvilan pitäjänä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Lounaskahvila TorinEväässä on yrittäjä vaihtunut. Uudelle yrittäjälle Mirjami Raitaselle TorinEväs on jo entuudestaan tuttu, sillä hän on ajoittain autellut padan äärestä väistyvää Sanna Kaitosta. Raitanen itse puolestaan lienee ainakin Pöytyän pesäpalloväelle tuttu kasvo, sillä Pöytyän Urheilijoissa pesäpallo-opit haltuun ottanut ja Mynämäen Vesattaria edustanut kokki on myös entisiä Superpesistason pelaajia.

Kaitonen tiedusteli ensimmäisen kerran noin vuosi sitten Raitasen kiinnostusta tarttua TorinEvään soppakauhaan. Aikansa asiaa sulateltuaan Raitanen alkoi harkita asiaa tosissaan.

–Olen tehnyt kausitöitä pitkään ja elämä on ollut liikkuvaista, nyt ajattelin, että voisin sitoutua, Raitanen sanoo ja kertoo yrittäjyyden kiinnostaneen pitkään.

Kokin ja restonomin koulutuksen saanut Raitanen pitää olemassa olevan liiketoiminnan ostamista turvallisena tapana astua yrittäjäksi. Lounastarjoilua ja tilaustuotteiden tekoa hän aikoo jatkaa entiseen tapaan. Tarjolla on jatkossakin tavallista kotiruokaa, vaikka vaihtelua totuttuun onkin luvassa.

–Ruokalistalle tulee uutta, kun on eri kokki kuitenkin, Raitanen sanoo ja suunnittelee ajan mittaan uusivansa myös lounaskahvilan ilmeen oman näköiseksi.

Raitanen on toiminut TorinEvään yrittäjänä tammikuun alusta alkaen ja alku on tuntunut hänestä kivalta. Myös Kaitosen mukaan vuodet TorinEvään yrittäjänä ja kokkina ovat olleet mukavia. Kaitonen piti lounaskahvilaa seitsemän vuotta ja sitä ennen Turussa pitopalvelua niin ikään seitsemän vuotta. Seuraavaa seitsemän vuoden jaksoa ei hänen mukaansa ole tulossa.

–Aikansa kutakin. En kyllästynyt, mutta ikääkin jo on ja nuoret jaksavat paremmin, tulevaisuutta vielä avoimena pitävä Kaitonen sanoo lounaskahvilan myymisestä.

Yritystoimintaa koetelleista koronavuosistakaan Kaitoselle ei ole jäänyt erityisen ikäviä muistoja, vaikka tuo aika hänen mukaansa kauheaa olikin. Jännästi sen on hänen mukaansa jo unohtanut. Ja asiakkaatkin ovat Kaitosen mukaan löytäneet takaisin, joten Raitanen pääsee alkuun terveeltä pohjalta.

Nuorta yrittäjää Kaitonen neuvoo kehottamalla välttämään hävikkiä. Siinä ja asiakasmäärien vaihtelussa lieneekin yksi isoimmista lounaskahviloiden haasteista.

Omistajanvaihdosta ja uutta yrittäjää juhlistetaan TorinEväässä ensi keskiviikkona kakkukahveilla kello yhdeksän alkaen.