Työttömyys väheni vain Marttilassa – muissa Auranmaan kunnissa prosentit nousussa

0

AURANMAA. Tammikuu ei tuonut muutosta Auranmaan työttömyysasteeseen: alueen työttömyysprosentti pysyi tismalleen samassa 8,5:ssä kuin joulukuun lopun tilastossakin. Paikkakuntakohtaisia eroja kuitenkin löytyi: Marttilassa työttömyys väheni reippaasti tammikuun aikana, kun sen sijaan muissa Auranmaan kunnissa työttömien määrä lisääntyi.

Työttömyys nousi Varsinais-Suomen ely-keskuksen Työllisyyskatsauksen mukaan viime vuoden aikana kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Loimaan seutukunnassa työttömyysprosentti kohosi vuoden aikana 8,0 prosentista 9,5 prosenttiin. Auranmaan alueella lukema kohosi vuodessa 7,5 prosentista 8,5:een.

Työttömyys lisääntyi vuoden aikana kaikissa muissa Auranmaan kunnissa paitsi Marttilassa: Marttilan työttömyysaste putosi vuoden aikana 7,6 prosentista 6,4:ään.

Eniten työttömyys lisääntyi vuoden mittaan Pöytyällä ja Aurassa: Pöytyän prosentti kohosi 8,1:stä 9,8:aan ja Auran 5,7:stä 7,2:een.

Pitkäaikaistyöttömien määrä lisääntyi Työllisyyskatsauksen mukaan vuoden aikana kaikissa muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa Turun seutua ja Turunmaata lukuun ottamatta.

Auranmaalla pitkäaikaistyöttömien määrä kuitenkin väheni niin Aurassa, Koskella kuin Marttilassakin. Oripäässä sen sijaan oli hienoista kasvua ja Pöytyällä taas reipasta: vuosi sitten Pöytyällä oli 82 pitkäaikaistyötöntä, kun parhaillaan heitä on 113.

Varsinais-Suomen korkein työttömyysaste oli tammikuun lopussa Turussa (12,6 %) ja pienin Ruskolla (4,6 %). Varsinais-Suomen työttömyysaste on nyt 10,0 ja koko maan 10,9 prosenttia.