Evie Rekola jatkaa Liisa Savon työtä kunnaneläinlääkärinä

0
Evie Rekolalle elänlääkäri on ollut toiveammatti pikkutytöstä lähtien. Vapaa-aikansakin hän viettää eläinten ja vauhdikkaan agilityn parissa.

AURANMAA. Marttilan eläinlääkärin vastaanotto on muuttunut kahden kunnaneläinlääkärin vastaanotoksi. Vastaanotolla työskentelevät eläkkeelle jääneen Liisa Savon virkaan valittu Evie Rekola ja Reija Tammisalo, jonka äitiyslomasijaisena toimii tällä hetkellä Ella Tanhuanpää.

Pitkän uran, noin 35 vuotta, kunnaneläinlääkärinä tehnyt Liisa Savo otti asiakkaat vastaan Haverilla Ordenojan oriasemalla, ja jatkaa siellä edelleen yksityisvastaanottoja. Uudelle kunnaneläinlääkärille Evie Rekolalle järjestettiin toimitila Marttilan vastaanotolle, joka olikin jo ennättänyt tulla hänelle tutuksi.

Rekola on työskennellyt Marttilan vastaanotolla puolitoista vuotta sijaistaessaan Reija Tammisaloa. Helmikuun alussa ottaessaan viran vastaan hän sai parikseen Tammisalon uuden sijaisen, entisen opiskelukaverinsa Ella Tanhuanpään.

Vaikka kollegan saaminen on Rekolasta tuntunut mukavalta, hän on tähänkin mennessä viihtynyt Marttilan vastaanotolla hyvin.

–Tämä on monipuolisin paikka, missä olen ollut. Hoidettavia on ollut laidasta laitaan, Rekola sanoo ja kertoo, ettei töitä ole tähänkään asti ihan yksikseen tarvinnut tehdä.

–Minulla on ollut täällä paljon harjoittelijoita apukäsinä.

VASTAANOTOILLA ei lemmikkien kotikuntaa kysellä, mutta kunnaneläinlääkäreillä on kuitenkin nimetyt vastuualueet. Rekolan vastuualueena ovat Aura sekä Pöytyältä Karinainen ja osa Loimaasta. Hän toivottaakin myös auralaiset ja kyröläiset tervetulleeksi Marttilan vastaanotolle. Rekola ottaa pieneläimiä vastaan maanantaista perjantaihin ja Tanhuanpää tiistaina, torstaina ja perjantaina.

Kunnaneläinlääkärin vastaanotolla tehdään perusterveydenhuoltoa kuten rokotuksia, hammaskivenpoistoa, sterilointeja ja kastrointeja sekä tulehdusten hoitoa. Esimerkiksi kuvantamispalveluja Marttilan vastaanotolla ei sen sijaan ole. Kunnaneläinlääkärillä asioivan kannattaa myös muistaa, että tuotantoeläinten akuutit vaivat saattavat siirtää lemmikkien vastaanottoaikoja.

Rekolan mielestä tilakäyntejä on mukava tehdä.

–Lehmistä tykkään eniten. Ne ovat lunkkeja tyyppejä ja kiitollisia hoidettavia, koska ne yleensä paranevat hyvin.

Agilityä koiriensa kanssa SM-tasolla harrastavalle Rekolalle eläinlääkäri on ollut toiveammatti pikkutytöstä lähtien. Hänen lapsuudenkodissaan Jämsässä oli muun muassa hevosia ja nyt hän kasvattaa puolisonsa kanssa harrastuksenaan munituskanoja. Kotitilalta löytyy myös kissoja ja neljä hanhea.

Rekola arvioikin ammatinvalintaan vaikuttaneen yleinen eläinrakkaus ja halu työskennellä eläinten hyvinvoinnin eteen. Osansa on hänen mukaansa myös sillä, että on koko ikänsä ollut eläinten kanssa tekemisissä.


Auranmaan alueen kunnaneläinlääkärit

Tarja Orava, Yläneen vastaanotto (Vastuualueena Pöytyä poislukien Karinainen)

Evie Rekola, Marttilan vastaanotto (Aura, Karinainen ja osa Loimaasta)

Ella Tanhuanpää, Marttilan vastaanotto (Marttila ja Koski)

Risto Brandys, Oripään vastaanotto (Oripää ja osa Loimaasta)

Tuomo Waltari, Liedon vastaanotto (Lieto)

Pieneläinpäivystyksen hoitaa Eläinsairaala Evidensia Vettori Raisiossa.