Heikinsuon kyläyhdistys kauppasi koulun nostalgista irtaimistoa – Katso kuvagalleria

0
Korillinen tavaraa päätyi Ville Tammisen omistukseen. Kaiken kruunasi Stanley-merkkinen höylä, jota Tamminen muisteli käyttäneensä kouluaikoinaan. Olipa siinä vielä miehen nimikin kirjoitettuna.

PÖYTYÄ/Heikinsuo. Lauantain loskaisen harmaa päivä sai väriä, kun Heikinsuon kyläyhdistyksen järjestämä talvirieha ja koulun irtaimiston huutokauppa täytti vanhan opinahjon rakennukset ja pihan.

Paikalle oli saapunut runsas yleisö ja talviriehan touhuihin oli lähdetty koko perheiden voimin jo aamusta. Kellon lähestyessä puoltapäivää, siirtyi väki kohti vanhan yläkoulun mäkeä. Huutokauppa oli alkamassa.

–Olkaa innolla mukana huutamassa, kehotti meklariksi värvätty Pekka Riitamo.

Talvirieha on jo perinteeksi muodostunut kyläyhdistyksen järjestämä tapahtuma, mutta viime vuosina siitä on pidetty taukoa.

Tänä vuonna riehalle kuitenkin oli taas tilausta ja samalla se tarjosi oivan tilaisuuden huutokaupalle. Huudettavana oli kunnalta kyläyhdistyksen omistukseen siirtyneen Heikinsuon koulun irtaimistoa, mikä tarjosi jokaiselle jotakin.

–Näitä tuotteita ei mistään muualta saa. Tosin rautakankea ja kuparipannua ei ole, meklari Riitamo nauratti yleisöä.

Huutaminen käynnistyi verkkaisen varovasti. Kiiltävän komea kahvipannu irtosi vitosella veljensä luokse perhepäivää viettämään tulleelle Heidi Alsuwafille.

Kaikkinensa Alsuwafi piti huutokauppaa mielenkiintoisena ja alun jähmeyden jälkeen huutelu muuttuikin leikkimieliseen kisailuun siitä, kuka korottaa huutoa eniten.

(Juttu jatkuu kuvagallerian jälkeen.)

Yhden huutoerän voitti Ville Tamminen, joka huusi itselleen korillisen tavaraa. Ja pakkohan se oli huutaa, sillä kaupassa mukana tuli vanha Stanley-merkkinen höylä, jossa tarralle kirjoitettuna komeili miehen oma nimi.

Tamminen muisteli käyttäneensä höylää kouluaikoinaan, ja huutokauppaan oli hänen mielestään mukava poiketa tapaamaan kyläläisiä.

Tammisen tapaan useimmat olivat paikalla tapaamassa tuttuja tai verestämässä muistoja kouluvuosiltaan.

–Tämä on nostalgista. Täällä on talkootyönhenki, huutokauppaan tullut Ulla-Riitta Arvola totesi.

Myös edulliset hinnat olivat huutokauppayleisön mieleen.

Kyläyhdistyksen väki oli tyytyväinen väen paljouteen. Ennen kaikkea kyläyhdistyksessä iloitaan siitä, että pitkään toiveissa ollut Heikinsuon koulun ostaminen on toteutunut.

Kyläyhdistyksen aktiivit Emmi Hirvensalo ja Marika Toivonen totesivatkin, että nyt koulun suhteen tilanne on selkeämpi ja on helpompi lähteä suunnittelemaan uutta.

–Uusia ajatuksia on, mutta toiminta hakee vielä muotoaan, Hirvensalo ja Toivonen sanoivat.

Alakoulurakennuksessa kerhotoiminnat ovat jatkuneet ja tiloja on myös mahdollista vuokrata, vaikka lasten syntymäpäivien juhlintaan. Jonkin verran myös yritykset ovat hyödyntäneet koulun majoitustiloja työntekijöilleen.

Sen sijaan yläkoulurakennuksen kohtalo on vielä avoinna. Rakennuksessa oleva iso liikuntasali olisi hienoa saada käyttöön, mutta kookkaan rakennuksen lämmityskustannukset aiheuttavat kyläyhdistykselle päänvaivaa. Toistaiseksi talo onkin pidetty kylmillään.

–Olisi ihanaa, jos joku laittaisi yläkoulun asunnoiksi, Arvola vinkkasi.