Hyvää yhteishenkeä ja tekemisen meininkiä – Palkitussa Auran nuorisoseurassa puhalsivat muutoksen tuulet

0
Auran nuorisoseuran johtokunta sai uutta puhtia naisten sählyporukasta. Jenna Virtanen, Tiina Helander, Elisa Aittamäki ja Jenna Sirviö kehuvat seuran yhteishenkeä ja tekemisen meininkiä.

AURA. Reilu vuosi sitten Auran nuorisoseurassa puhalsivat muutoksen tuulet. Seuran koko toiminta oli hetken vaakalaudalla, kun johtokuntaan ei ollut jäämässä riittävästi jäseniä. Nuorisoseuran naisten sählyporukasta löytyi kuitenkin johtokuntatehtäviin halukkaita ja mukaan saatiin houkuteltua myös muutamia muita uusia jäseniä. Uudella porukalla ja tarmolla Auran nuorisoseura on jo pokannut Lounais-Suomen vuoden nuorisoseura -palkinnon.

Auran nuorisoseura järjestää naisten sählyn lisäksi kuntonyrkkeilyä, sulkapalloa sekä lasten temppujumppista ja taaperojumppista. Nuorisoseura on myös ottanut hoitaakseen Nuortentalon kuntosalin. Seuran näkyvin ja eniten väkeä keräävä tapahtuma on perinteiset kädentaidon joulumyyjäiset. Muistona menneiltä vuosikymmeniltä seuralla on edelleen tallessa valtava määrä teatterin esiintymisasuja. Nuorisoseuraviikon kunniaksi Nuortentalolla kokeillaan lauantaina kengurujumppaa.

–PALJON ON IDEOITA , miten toimintaa kehiteltäisiin, mutta viime vuosi meni vielä siihen, että saatiin järjestön järjestelmiä käyttöön ja ymmärrys, miten tätä toimintaa pyöritetään. Tänä vuonna voisi jo olla muutakin, varapuheenjohtaja Tiina Helander sanoo.

Helander ja Auran nuorisoseuran puheenjohtaja Elisa Aittamäki kehuvat seuran saaneen apuja niin kattojärjestöltä kuin aiemmilta puheenjohtajilta. Uuden johtokunnan ponnistelut seuran toimintojen jatkamiseksi ja uusien toimintojen käynnistämiseksi huomattiin ja siitä seura myös vuoden nuorisoseura -palkinnolla palkittiin.

–Johtokunta on tehnyt työtä perusteellisesti, jotta yhdistyksen toiminta jatkossa sujuisi jouhevammin. He ovat myös jakaneet vastuita, jotta yhdistyksen toiminta olisi kestävää. Johtokunnassa yhteishenki on mahtava, palkitsemisperusteissa todettiin.

Yhteishenkeä ja onnistunutta vastuiden jakoa kiittelee myös johtokunta. Johtokuntaan kuuluva Jenna Sirviö toteaa seurassa olevan mukava tekemisen meininki.

–Nyt pystyy tekemään muun elämän ehdoilla eikä toisinpäin, johtokunnan jäsen Jenna Virtanen sanoo.

Aittamäki ja Helander puolestaan toteavat, ettei toiminta kuormita ketään liikaa, kun jokainen pystyy sitoutumaan voimavarojensa mukaan. Aittamäki iloitsee myös siitä, että johtokuntaan on saatu monipuolista osaamista.

SEURAN tarjoamalle toiminnalle johtokunta näkee tarvetta.

–Ryhmät ovat täynnä ja olleet suosittuja. Sulkkiskokeilu myytiin heti loppuun ja yritämme sitä laajentaa, Sirviö kertoo.

Virtanen mainitsee lasten jumppikset ja toteaa tarvetta olevan kohtuuhintaiselle lajipainotteista vapaalle toiminnalle.

–Olemme yrittäneet seurata, minkälaiselle toiminnalle on tarvetta, ja jos toiveita tulee, olemme valmiita kokeilemaan, Aittamäki ja Sirviö kannustavat esittämään seuralle ideoita uusista toimintamuodoista.

Helander toteaa seuran kohderyhmiä olevan tällä hetkellä lapset ja aikuiset. Hän toivoisi, että seura voisi tarjota jotain myös nuorille.

–Mikä nuoria kiinnostaisi, Helander kysyy ja rohkaisee nuoria olemaan seuraan yhteydessä.

Kaikkiaankin johtokunta kannustaa uusia innokkaita toimijoita mukaan yhdistystoimintaan. Aittamäki, Helander, Sirviö ja Virtanen vakuuttavat Auran nuorisoseuran toiminnan olevan rentoa ja toimintaan olevan helppoa tulla mukaan.

Kangoo jumps -tunti Auran Nuortentalolla lauantaina 23.3. kello 13–14. Maksulliselle tunnille on ilmoittautuminen. Linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyy osoitteesta https://aurannuorisoseura.fi/ajankohtaista/


Tällä viikolla vietetään nuorisoseuraviikkoa

Kuluvalla viikolla vietetään nuorisoseuraviikkoa. Nuorisoseuratoiminnalla on Auranmaalla vahvat ja vankat perinteet etenkin Härkätien kunnissa Koskella ja Marttilassa sekä Tarvasjoella. Myös Aurassa nuorisoseura on toiminut aktiivisesti, sen sijaan Pöytyällä ja Karinaisissa aikanaan vaikuttaneiden seurojen toiminta on kuihtunut.

Suomen Nuorisoseurat ry on kulttuurista harrastustoimintaa tuottava järjestö, jonka tarkoituksena on edistää lasten, nuorten ja aikuisten kokonaisvaltaista kasvua sekä aktiivista ja vastuullista kansalaisuutta. Nuorisoseurat tarjoavatkin monipuolista kulttuuritoimintaa tanssista ja teatterista sirkukseen ja liikuntaan. Moni seura myös ylläpitää omaa seurantaloa.

Härkätien nuorisoseuroissa on vahvat perinteen etenkin teatterilla ja kansantanssilla. Auran nuorisoseura erottuu näistä liikuntapainotteisella tarjonnallaan. Lisätietoja nuorisoseurojen toiminnasta löytyy muun muassa seurojen kotisivuilta tai Facebook-sivuilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän