Kivisali tarjoaa hulppeat puitteet isoihin juhliin

0
Kivisalissa on tilaa 200 juhlijalle, tarvittaessa parvelle mahtuu lisääkin väkeä.

ORIPÄÄ. Juhlat tulossa, mutta paikka haussa? Auranmaalla juhlatilaa on tarjolla lähes joka kylässä vähintäänkin alle sadan hengen juhliin. Vuokrattavia tiloja löytyy muun muassa kyläyhdistyksiltä, nuorisoseuroilta, metsästysseuroilta ja yksityisiltä yrittäjiltä. Seurakuntasalit ja koulujen sekä liikuntahallien tilat muodostavat oman osansa tarjontaa.

Tarjonnassa on myös valinnanvaraa moneen makuun: on tanssilavaa, idyllistä seurantaloa, hämyistä metsästysmajaa, entistä kunnantaloa ja luontoelämyksiäkin. Yksi alueen omaperäisimmistä ja ainutlaatuisimmista juhlatiloista on Kivisali Oripäässä.

KIVISALI kohosi maatilakeskuksen kupeeseen viisi vuotta sitten. Komea mutta maalaismaisemaan istuva rakennus kätkee sisälleen videotykkeineen, äänentoistolaitteineen ja moderneine keittiöineen hulppeat tilat jopa 200 hengen juhliin. Parvella on tilaa vielä 50:lle lisää. Tunnelmaakaan tiloista ja ympäristöstä ei puutu. Kokonaisuutta täydentävät aitat ja tuulimylly, minkä lisäksi pihapiiristä löytyy vielä muitakin herkkuja.

Kivisali on osa yrittäjäpariskunta Sirkka ja Jukka Isotalon yritystoimintaa. Vaikka juhlatilaa ei ole aktiivisesti markkinoitu, vuokraajia on Isotalojen mukaan ollut sopivasti. Tiloissa on muun muassa pidetty peijaisia, yritysten koulutuspäiviä, yritysjuhlia, pikkujouluja ja tietysti myös perhejuhlia, kuten Isotalojen omat 70-vuotisjuhlat.

–Kaikki ovat tervetulleita, Sirkka Isotalo sanoo mahdollisista vuokraajista.

Koko ajatus juhlatilan rakentamisesta lähti Isotalojen perheen omista toiveista ja haaveista. Juhlatilalle oli myös sopiva paikka olemassa. Visio ja suunnitelma syntyi Jukka Isotalon omassa päässä, toteutuskin on pitkälti varta vasten tätä tilaa varten tehtyä käsityötä.

–Ketään ei ole kopioitu, hän toteaa.

KIVISALIA rakentaessa pariskunta pääsi toteuttamaan itseään.

–Isäntä on innokas rakentamaan ja itse sain olla sisustusta suunnittelemassa, Sirkka Isotalo sanoo ja kertoo muun muassa käyttäneensä aikaa juhlatilan tuolien etsintään.

Lopulta italialaiselta liikkeeltä löytyi juuri sopivan korkuiset tuolit, joissa on hyvä istua.

Ihmiset ovat Isotalojen mukaan pitäneet persoonallisesta juhlatilasta, jossa on huomioitu hyvin muun muassa akustiikka ja pitopalvelun toimintaedellytykset. Keittiö on saanut Jukka Isotalon mukaan kehuja itseltään huippukokki Kape Aihiselta.

Pitopalvelujen herkkujen lisäksi Kivisalissa juhlivat voivat saada maistiaisia nostalgiannälkään. Viereiseen vanhaan navettaan Isotalot ovat koonneet konemuseon entisajan traktoreineen ja onpa Isotaloilla myös kokoelma museoautoja. Museokoneet kiinnostavat Isotalojen mukaan etenkin vanhempaa väkeä, mutta tarjoaa kokoelma muillekin mukavaa katseltavaa juhlinnan lomaan.


Auranmaan juhlatiloja

AURA
Cafesco
Kettulinna

KOSKI
Honkamäki
Kosken Eränkävijöiden metsästysmaja
Kosken työväentalo
Nuortentupa

MARTTILA
Laurilan lava
Marttilan nuorisoseurantalo

MELLILÄ
Mellilän Kunnantalo

ORIPÄÄ
Kivisali

PÖYTYÄ
Haukkavuori
Kaidanojan Kartano
Kyntäjäntupa
Luontokapinetti
Mäkiäisten talo
Paimenenmäki
Valasranta

TARVASJOKI
Herrasmanni
Vuorilinna

*Listaus ei ole kattava. Listalta puuttuvat muun muassa alle 20 hengen tilat, liikuntahallien tilat sekä seurakuntatalot


Metsästysseura Aura ry:n Kettulinna on suosittu juhlapaikka metsän keskellä.

Kevät, loppukesä ja syksy suosituinta aikaa Kettulinnassa

Alle sadan hengen juhliin esimerkiksi seurantalot tarjoavat sopivan kokoisia tiloja. Noin 60–70 hengelle sopiva Kettulinna Aurassa on myös ollut suosittu paikka viettää juhlia.

–Tässä kuussa kaikki viikonloput ovat varattuja, Kettulinnan vuokraamista hoitava Kari Ridanpää sanoo ja kertoo kevään sekä loppukesän ja syksyn olevan varatuinta aikaa.

Tilan vuokraamisen kanssa kannattaakin olla ajoissa, jos aikoo varmistaa tilan saatavuuden.

Ridanpään mukaan vuokraustilanne vaihtelee paitsi vuodenajan myös vuoden mukaan. Esimerkiksi viime vuosi oli hänen mukaansa hiljaisempi, mutta yleisesti ottaen Kettulinna on ollut vuokrattuna 60–70 prosenttia viikonlopuista.

Kettulinnaa vuokrataan Ridanpään mukaan muun muassa rippijuhliin, häihin, syntymäpäiviin ja pikkujouluihin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän