Lääkäripalvelujen siirto Riihikoskelle on marttilalaisille ongelma

0
Marttila on saamassa sote-pisteen, mutta lääkäripalveluja marttilalaiset joutuvat todennäköisesti hakemaan kauempaa.
Marttila on saamassa sote-pisteen, mutta lääkäripalveluja marttilalaiset joutuvat todennäköisesti hakemaan kauempaa.

MARTTILA. Varhan viime viikolla julkaisema palveluverkkosuunnitelma herättää Marttilassa kahdenlaisia tunteita: sotepisteen säilymisestä iloitaan, mutta lääkäripalvelujen siirrosta Riihikoskelle ollaan huolissaan. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eeva Korimäki (kok.) arvioikin, ettei ehdotettuun tyydytä, vaan keskusteluja Marttilan sotepalveluista tullaan vielä käymään.

Korimäki pitää Riihikoskea marttilalaisten kannalta ongelmallisena ja hankalana asiointisuuntana. Hän pitää luontevampana suuntana Lietoa, jossa marttilalaiset ovat tähänkin asti tarvittaessa asioineet. Kunta myös tukee Liedon ja Turun suunnan julkista liikennöintiä.

–Eihän meillä ole minkäänlaista julkista liikennettä Riihikoskelle, Korimäki toteaa ja kysyy, onko kela-takseja riittävästi saatavilla.

–Kela-taksipalvelu maksaa erikseen ja on mahdollista vain osalle kuntalaisista, joten toteutuuko kuntalaisten tasapuolinen kohtelu, hän jatkaa.

Korimäki uskoo paineen julkisen liikenteen ongelman ratkaisemiseksi kasvavan, jos Varha pitää kiinni suunnitelmastaan.

Korimäkeä myös ihmetyttää, että Marttilan soteasema on Varhan kuntoluokituksessa sijoitettu kuntoluokkaan 3, eli sen kunto on arvioitu tyydyttäväksi. Tässä kuntoluokassa tiloilla arvioidaan olevan remonttitarpeita 9–15 vuoden kuluessa.

–Näkisin, että kuntoluokka on parempi kuin tyydyttävä. Rakennus on erittäin hyväkuntoinen, se remontoitiin vastikään vastaamaan tarpeita, eikä sillä pitäisi ihan äkkiä olla remonttitarpeita.

Korimäki toivoo, että suunnitelmat sotepisteelle jäävistä palveluista ja aukioloajoista selkiytyisivät pian.

–Mitä enemmän palveluja saatavilla, sen parempi, hän sanoo ja toivoo, että ainakin sairaanhoitaja olisi paikalla useampana kuin yhtenä päivänä viikossa ja että etälääkäripalvelu olisi käytettävissä sairaanhoitajan tukena.

Neuvolapalvelujen jäämisestä Marttilaan olisi Korimäen mukaan oletettavasti iloa myös koskelaisille, joilta ollaan viemässä kaikki terveysaseman palvelut. Toistaiseksi ei kuitenkaan esimerkiksi tiedetä, mitä palveluja Auraan suunniteltuun perhekeskukseen aiotaan keskittää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän