Palautteen paikka

0

Talvi yllätti kävelijän.

Vajaa kolme viikkoa sitten tapahtui kohdallani se, mitä aina olen yrittänyt välttää erityistä varovaisuutta noudattaen ja omaan ennakointikykyyni luottaen: koiran kanssa metsälenkillä, hieman kalteva tien osuus ja siinä peilikirkas pinta. Hupsista vaan ja jalat menivät alta.

Havahduin siihen, kun makasin selälläni taivaalle tuijottaen. Takaraivoon sattui. Koira tuijotti minua hölmistyneenä varmaankin ihmetellen, että pitääkö nyt kesken lenkin vielä nokosetkin ottaa? Mutta eipä hätää. Nousin siitä ylös, ja pienen ihmettelyn jälkeen loppumatka sujui kommelluksitta kotiin asti.

Koska isku päähän oli jonkinmoinen, niin päätin sitten soittaa TYKS:n päivystykseen, ja vähän kysellä tilannetta. Siitä kehkeytyikin oikein asiallinen keskustelu, jonka päätteeksi minun käskettiin heti mennä tutkituttamaan itseni yliopistolliseen keskussairaalaan. Vaikka jonotusaika siellä vähän venyikin, niin oikein asiallisten tutkimusten jälkeen pääsin kotimatkalle diagnoosi mukanani.

Seuraavan päivän sitten lepäilin ihan lääkärin määräyksestä ennen kuin taas työpaikalle palasin. Varmaankin tähän kompurointiini liittyen ilmeni uusia oireita, jonka takia soitin Marttilan sosiaali- ja terveysasemalle. Minua palveltiin taas varsin asiallisesti ja saman tien löytyi aika päivystykseen Lietoon. Minut tutkittiin jälleen ja tutkimusten jälkeen pääsin kotimatkalle.

Eikä siinä vielä kaikki, kuten jossain mainoksessa joskus sanottiin. Jouduin muutaman päivän kuluttua ottamaan vielä kertaalleen yhteyttä Marttilan sote-asemalle. Erinomainen suhtautuminen jatkui, ja pääsin saman päivän aikana vielä Marttilaan lääkärin vastaanotolle. Nopea tutkimus, jonka jälkeen lääkäri konsultoi TYKS:n silmäpoliklinikkaa. Pian sieltä minulle soitettiinkin ja sovittiin tutkimusaika. Myös siellä kaikki sujui asiallisesti, ammattitaitoisesti ja yllättävänkin ripeästi.

Tämän tarinan juoni ei nyt ole siinä, että meikäläinen heittäytyi metsälenkillä selälleen. Ei, kyllä se on siinä, että ainakin minun nyt saamani kokemuksen perusteella Varhan toiminta on ollut aivan ensiluokkaista. Mediasta olen lukenut varsin ikäviäkin asioita hyvinvointialueemme toiminnasta. En tiedä, mistä ne tulevat. Varhan talous kyllä saattaa olla pahastikin kuralla, mutta kokemani perusteella sen toiminta on ihan ensiluokkaista.

Kiitos siitä.

Juha Lahti
juha.lahti@finnrel.fi