Tätä mieltä: Leikitäänkö terveydellä?

0

Rakennusalan asiantuntijoiden mukaan putkiremonteissa on alettu käyttää erilaisia pinnoitustekniikoita, viemärien sukitus- ja pinnoitustapoja, joille luvataan jopa 50 vuoden takuu. Niin pitkältä ajalta ei tietenkään ole kokemusta. Ennen kuin takuuaika päättyy, firma on jo hyvinkin voinut poistua lvi-alalta.

Aiemmin en ollut kuullutkaan, että myös käyttövesiputkiremonteissa käytetään samoja korjaustapoja, puhuttiin epoksipinnoitteista. Epoksia on käytetty myös laivojen tankeissa. Aikoinaan laivamaalareita kävi kursseilla Tanskassa. Heille painotettiin, että epoksia käsitellessä pitää käyttää kertakäyttöasusteita.

Jos samalla aineella on korjattu käyttövesiputkia, niin tutkimusten mukaan hanasta laskettua lämmintä vesijohtovettä ei ole suotavaa juoda. Se voi aiheuttaa altistumisen. Jos luontoa ajatellaan, niin onko viemäreitäkään syytä päällystää tällaisella aineella. Keittiössäkin menee viemäriin lämmintä vettä, joskus jopa lähes kiehuvaa. Mieluummin viemärien uusiminen kokonaan kuin pinnoitus tai sukitus.

Aurassa ja muuallakin Auranmaalla on näissä asioissa varmasti menty lankaan.

Ilkka Soukka
Aura

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän