Viisi osuuspankkia aikoo yhdistyä Sataharjun Osuuspankiksi – Mukana ovat OP Harjuseutu ja OP Yläne

0
Viiden osuuspankin hallitusten puheenjohtajat sekä toimitusjohtajat kokevat, että voimavarojen yhdistäminen takaa vahvan paikallisen pankin ja hyvät palvelut tuleville vuosille.
Viiden osuuspankin hallitusten puheenjohtajat sekä toimitusjohtajat kokevat, että voimavarojen yhdistäminen takaa vahvan paikallisen pankin ja hyvät palvelut tuleville vuosille.

PANKIT. OP Ala-Satakunnan, OP Harjuseudun, OP Lapin, OP Nakkila-Luvian ja OP Yläneen hallitukset tekevät selvitystä pankkien mahdollisesta yhdistämisestä. Niiden tavoitteena on rakentaa osuuspankki, joka palvelisi asiakkaita olemassa olevalla konttoriverkostolla sekä digitaalisissa kanavissa.

Uuden osuuspankin suunnittelussa mukana olevien viiden pankin hallitukset ovat yksimielisiä, että yhdistymällä ne voisivat varmistaa asiakkaidensa etujen turvaamisen ja samalla ne kykenisivät vastaamaan tehokkaasti sääntelyvaateisiin.

Pankkien yhteisessä tiedotteessa todetaan, että yhdistymissuunnittelun lähtökohta on tarjota laaja konttoriverkosto, jossa asiakkaita palvelevat tutut henkilöt. Myös asiakaspalveluun voitaisiin käyttää entistä enemmän aikaa, kun hallinto- ja sääntelyvaateet tehtäisiin viiden sijasta yhteen kertaan. Lisäksi palvelut monipuolistuisivat ja henkilöstön erikoistuminen vahvistaisi osaamista muun muassa yritys- ja varallisuudenhoitopalveluissa.

Yhdistymistä kaavailevat pankit ovat kooltaan varsin tasavertaisia ja hyvässä kunnossa. Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, maksukorttinsa ja verkkopalvelunsa toimisivat kuten tähänkin asti.

Kunkin pankin hallitus päättää erikseen yhdistymisesityksestä. Alustavan aikataulun mukaan yhdistymisasiakirjat voitaisiin allekirjoittaa myöhemmin tänä keväänä ja päätös yhdistymisestä tehtäisiin ensi syksynä pankkien ylimääräisissä osuuskunnan kokouksissa tai edustajistojen kokouksissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän