Auralaisilta kerätään ehdotuksia 5 000 euron käyttöön

0

AURA . Myös auralaiset pääsevät tänä vuonna tekemään ehdotuksia ja äänestämään osallistavan budjetin 5 000 euron käytöstä. Osallistava budjetti on jo aiemmin ollut käytössä Marttilassa, Oripäässä ja Pöytyällä.

Auran kunnanhallitus harkitsi ensin, että kuntalaiset olisivat päässeet äänestämään ennalta valmistelluista ehdotuksista mieleisintään. Etukäteen oli ajateltu, että äänestyksessä olisivat olleet mukana kirjastosta lainattavien tarvikkeiden lisääminen, ulkokuntolaitteiden hankkiminen Ulkoilulahtoon, kulttuuri- tai muun tapahtuman järjestäminen ja ikäihmisille jaettavat liukuesteet. Kuntalaiset olisivat saaneet täydentää vaihtoehtoja omilla ehdotuksillaan.

Kunnanhallitus kuitenkin päätyi naapurikuntien tapaan kaksivaiheiseen äänestykseen. Kuntalaiset saavat aluksi tehdä omia ehdotuksia, joista toisella kierroksella äänestetään. Ehdotuksia voi jättää 23.4. asti kunnan nettisivuilta löytyvän linkin kautta.