Auranmaan työttömyys polkee paikallaan

0

AURANMAA. Maaliskuu ei tuonut juuri muutoksia Auranmaan työttömyyteen. Kuukauden aikana alueen työttömyysprosentti laski 8,5 prosentista 8,4:ään, mikä tarkoittaa että työttömien työnhakijoiden lukumäärä väheni kahdeksalla henkilöllä.

Auranmaan kuntien välillä oli kuitenkin jonkinmoista vaihtelua. Työttömyys väheni kuukauden kuluessa Aurassa, Koskella ja Oripäässä. Marttilassa ja Pöytyällä sen sijaan oli hienoista kasvua.

Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömyys on kuitenkin kasvanut kaikissa Auranmaan kunnissa. Vuosi sitten Auranmaan työttömyysaste oli 7,3 prosenttia kun se parhaillaan on 8,4. Työttömien työnhakijoiden lukumäärä kasvoi vuodessa 78 henkilöllä. Lukumääräisesti eniten kasvua oli alueen suurimmassa kunnassa, Pöytyällä, jossa työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 49 henkilöllä.

Eniten työttömyys lisääntyi vuoden kuluessa Marttilassa ja Pöytyällä. Marttilassa lukema kohosi 2,2 prosenttiyksiköllä 6,7 prosentista 8,9:ään ja Pöytyällä puolestaan 1,5 prosenttiyksiköllä 8,0 prosentista 9,5:een.

Pöytyän 9,5 prosentin lukema onkin nyt Auranmaan korkein työttömyysaste ja Oripää putosi jaetulle kakkossijalle Marttilan kanssa 8,9 prosentilla. Auranmaan alhaisin lukema on puolestaan Auran 6,6 prosenttia.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Työllisyyskatsauksen mukaan Varsinais-Suomen korkein työttömyysaste oli maaliskuun lopussa Turun 12,3 prosenttia ja pienin puolestaan Ruskon 4,5 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,7 prosenttia eli 0,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työttömien osuus työvoimasta oli kuitenkin selkeästi pienempi kuin koko maassa (10,7 %).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän