Eläkeliiton Kosken yhdistys juhli 50-vuotista taivaltaan

0
Puheenjohtaja Juhani Hörkkö (oik.) ja varapuheenjohtaja Johanna Kuusisto ottivat vastaan muun muassa Kosken Osuuspankin tervehdyksen Markku ja Mirja Toivoselta. Kuva: Juha Lahti

KOSKI. Kosken Nuortentuvalle kokoontui lauantaina salin täydeltä juhlamielellä olevia eläkeläisiä, sillä Eläkeliiton Koski TL yhdistys ry juhli 50-vuotisen taipaleensa täyttymistä. Yhdistysrekisteriin yhdistyksestä on historiikin mukaan tehty merkintä 19.4.1974, joten 50 vuotta tuli aika tarkasti täyteen.

Yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Hörkkö ja varapuheenjohtaja Johanna Kuusisto ottivat runsaslukuisen vierasjoukon onnitteluja vastaan salin ovella jo hyvissä ajoin ennen juhlan alkua. Varsinainen juhlaosuus alkoi Erkki Liikasen esittämällä musiikilla.

–Erkki Liikanen on vanha tuttu jo vuosien takaa, koska hän oli aikoinaan paljonkin esiintymässä täällä Kosken tansseissa. On mukavaa, että hän nyt on myös täällä pitämässä pienimuotoisen konsertin säestäjänsä Seppo Lankisen kanssa, Hörkkö mainitsi.

Yhdistyksen aktiivista toimintaa kiitellään

Eläkeliiton Kosken yhdistyksellä ei ole ollut jäsenistä pulaa. Yhdistyksen jäsenmäärä on parhaimmillaan ollut 2000-luvun alkupuolella yli 500. Kun yhdistyksen toiminnan sisältö on riittävän kiinnostavaa, tuo se automaattisesti silloin myös jäseniä mukaan.

–Tärkeätä kaiken toiminnan pyörittämisessä on se, että aktiivisia puuhahenkilöitä löytyy asioiden toteuttamiseksi yhdistyksen sisältä. Ja meillähän näitä ihmisiä on, Hörkkö kiitteli.

Myös juhlaan osallistuneet Liisa ja Kauko Kaskinen olivat yhdistyksen toiminnasta puheenjohtajan kanssa yhtä mieltä.

–Tämä on kyllä erittäin aktiivinen yhdistys. Vapaaehtoisia löytyy aina erilaisiin toimiin, he mainitsivat.

Kaskiset osallistuvat itsekin paljon yhdistyksessä järjestettävään toimintaan, ja suosikkijuttujakin löytyy.

–Jumppa ja kuukauden treffit ovat minun suosikkejani. Ja sitten käymme paljon Lehmirannassa ja osallistumme siellä muun muassa urheilupäivään, Liisa Kaskinen luetteli.

Kauko Kaskinen oli samoilla linjoilla, ja lisäksi hänellä on yksi harrastus, joka kulkee mukana myös yhdistyksen toiminnassa.

–Lausun mielelläni runoja. On minulla nytkin tässä mukana pari runoa, jotka aion esittää.

Seniori-ikäisten yhteisen toiminnan perusajatus tulee hienosti esiin Kosken yhdistyksen historiikin viimeisistä lauseista: ”Kaiken perustana on toisesta ihmisestä välittäminen ja pyrkimys hyviin tekoihin. Yhdessäolosta rakentuu ihmisen sisäinen rauha ja tyytyväisyys.”

Juha Lahti