Jättiseurakunta sai tyrmäyksen AVL:n kyselyssä

0

SEURAKUNNAT. Rovastikunnan kokoinen jättiseurakunta sai tyrmäyksen Auranmaan Viikkolehden kyselyssä. Maalis-huhtikuun vaihteessa avoinna olleeseen kyselyyn vastasi 176 lukijaa. Vastaajista 74,4 prosenttia vastasi, ettei kannata Pöytyän, Liedon, Salon, Loimaan, Someron ja Paimion seurakuntien yhdistämistä rovastikunnan kokoiseksi seurakunnaksi.

Jättiseurakunnan kannattajat jäivät selvään vähemmistöön. Kyselyyn vastaajista 21,6 prosenttia kertoi kannattavansa jättiseurakunnan muodostamista. Vastaajista 4 prosenttia ei vielä ollut muodostanut kantaansa jättiseurakunnasta.

Kyselyssä oli myös mahdollista perustella omaa kantaansa. Vain kaksi vastaajaa perusteli vastaustaan ja heistä kumpikin oli seurakuntaliitosten kannalla.

–Yhdistäminen takaa tasapuolisen kohtelun kaikille seurakunnan osa-alueille, toinen vastaajista sanoi.

–Jospa saataisiin Koskellekin ruokakassien jakelu sitten, kun yhdistytään seurakuntiin, joissa ruokakasseja jo jaetaan ruoka-apua tarvitseville, toisessa vastauksessa puolestaan toivottiin.

Liitossuunnitelmista ja kyselystä kertoneeseen nettiuutiseen kommentoi kolme lukijaa, jotka kaikki vastustivat liitosta.

–Hallinto paisuu ja maksaa paljon, Maija-Liisa Korpi totesi.

–Salolaisena en kannata tätä hanketta, koska se ei hyödytä mitenkään nykyistä Salon seurakuntaa, Jouko Marjalaakso sanoi.

–En kannata, vielä hyvin toimeentulevat seurakunnat rahoittavat muiden toimintaa, Oili Riikonen puolestaan sanoi ja pelkäsi jättiseurakunnan edistävän jäsenkatoa.

Lietolaiset olivat innokkaimpia kyselyyn vastaajia. Vastaajista 42,1 prosenttia kertoi kotikunnakseen Liedon ja 31,3 prosenttia Pöytyän. Koskelaisia vastaajista oli 8,5 %, auralaisia 4,5 %, marttilalaisia 4,5 %, loimaalaisia 2,3% ja oripääläisiä 1,1%. Jokin muu kotikunta oli vastaajista 5,7 prosentilla.

Jättiseurannasta on keskusteltu Turun arkkihiippakunnan yhteisessä Rovastikunta 2030 -hankkeessa. Paimion rovastikunnan osalta keskustelu jatkuu 16.4., minkä jälkeen suunnitelmista osataan kertoa enemmän.