Kertaluonteiset erät toivat Pöytyälle kelpo tuloksen

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunta teki viime vuonna kelpo tuloksen. Tilikauden ylijäämä oli noin 2,3 miljoonaa euroa ja vuosikate noin 4,9 miljoonaa euroa. Ilman kertaluonteisia eriä tilikauden tulos olisi kuitenkin jäänyt lähelle 0-tulosta.

Toimintakate toteutui muutettua talousarviota parempana ollen noin 20,7 miljoonaa euroa. Verotuloja kertyi noin 17,2 miljoonaa ja valtionosuuksia noin 8,3 miljoonaa euroa. Satunnaisiin tuottoihin kirjattiin Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän purkamisesta syntynyt luovutusvoitto 672 010 euroa.

Verorahoitus ylitti muutetun talousarvion yhteensä 520 748 eurolla, mutta kunnat saivat vielä alkuvuodesta 2023 verotilityksiä verovuoden 2022 jako-osuuksilla. Marraskuussa valtionvarainministeriö ilmoitti, että kunnille on maksettu liikaa valtionosuutta vuonna 2023. Nämä tullaan perimään kunnilta vuosina 2 025–2 026.

Investointimenot olivat viime vuonna noin 2,2 miljoonaa euroa. Investointimenoksi on kirjattu terveyskeskukselta siirtyneet kiinteistöt 1 325 585 euroa. Talousarvion investointiosan noin 1,6 miljoonan euron menoista toteutui 910 410 euroa.

Pitkäaikaista lainaa kunta ei nostanut ja lainoja lyhennettiin noin 2,3 miljoonaa euroa. Lainaa asukasta kohden on viime vuoden jälkeen 1 341 euroa.

Kunnanhallitus on allekirjoittanut vuoden 2 023 tilinpäätöksen ja jättänyt sen tilintarkastajan tarkastettavaksi. Valtuuston käsiteltäväksi tilinpäätös menee tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen.

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että tilikauden ylijäämä 2 332 325,38 euroa siirretään kunnan taseen omaan pääomaan tilikauden yli-/alijäämätilille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän