Kyrön vapunaaton karaokessa lauletaan vain duurissa

0

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön työväenyhdistys järjestää koko perheen tapahtuman vapunaattona. Tapahtuma alkaa kello 17 pikkuväen ohjelmalla. Lapsia laulattaa, tanssittaa ja leikittää Raiku-duo. Lapsille ja varhaisnuorille on oma disco. Seitsemältä pyörähtävät käyntiin tanssit aikuisille ja karaoke.

–Kyrössä soi vappuna karaoke vain duurissa, sanoo Outi Broux, jolle työväentalon kulttuurihistoriallinen merkitys ja hurmaavien tilojen tutuksi tekeminen on sydämen asia.

Broux sanoo, että tänä keväänä kyröläiset voivat yhdessä aloittaa vuotuisen perinteen. Hän lisää, että poliittisia merkkejä ei vapunaaton juhlaan ei tuoda.

–Nyt tanssitaan ja pidetään hauskaa!

Outi Broux heittää vielä ilmaan idean kuin ilmapallon: missä ja mikä olisi se Kyrön oma, vapunaattona kello 18 lakitettava patsas.

–Kuka keksii, mitä ehdotetaan?

Kahvi- ja simakassan tuotto menee kokonaisuudessaan talon remonttikassaan. Ari Hellstén sanoo, että Kyrön vuonna 1908 valmistuneessa työväentalossa on paljon remontintarvetta, mutta perusta ja rakenne on homeeton ja kunnossa.

–Tila on erinomainen monenlaisiin juhliin. Tervetuloa tutustumaan!

Juhlaan on vapaa pääsy. Sata ensimmäistä saa grillimakkaran veloituksetta. Muutkaan eivät jää näppejään nuolemaan, koska talolla on kahvio, josta saa kahvia, simaa ja tuoreita munkkeja.

Kyrön vapputapahtuma tiistaina 30.4. klo 17–21 Kyrön työväentalolla (Yökkömäentie 13).