Yläneen Grillin yrittäjät ostivat Lallintuvan – Uudet omistajat aikovat tehdä ravintolaan monivaiheisen remontin

0
Murat Alkis ja Cigdem Can toivovat, että he pääsevät avaamaan Lallintuvan tulevana kesänä.
Murat Alkis ja Cigdem Can toivovat, että he pääsevät avaamaan Lallintuvan tulevana kesänä.

PÖYTYÄ / Riihikoski. Yrittäjäpariskunta Cigdem Can ja Murat Alkis tuumaa, että paljon on tehtävä ennen kuin Lallintupa saadaan avattua asiakkaille. Ensimmäiseksi he aikovat remontoida ravintolasalin sekä uudistaa keittiön. Salin lattian laminaattipinnan tilalle tulee todennäköisesti kivilaatta ja keittiökoneet jouduttaneen uusimaan. Alkis toteaa, että myös sähköt ja putket on käytävä läpi.

Talo on ollut käyttämättömänä neljä vuotta ja sinä aikana rakennuksen keskiosan varastossa on tapahtunut vesivahinko. Keskiosan remontoimista tai peräti purkamista Can ja Alkis pitävät mahdollisena kakkosvaiheena. Kunnostustöitä on tarkoitus tehdä myös päädyn asuinhuoneistossa, joka voisi toimia yhden henkilökuntaan kuuluvan kotina.

Cigdem Can sanoo huoneiston olevan tärkeä, sillä se voi houkuttaa osaavan ravintolatyöntekijän muuttamaan Riihikoskelle. Hän arvelee Lallintuvan työllistävän 3–4 henkilöä.

Ravintolan ostopäätöstä Can ja Alkis kertovat kypsytelleensä pitkään. He kävivät katsomassa paikkaa jo kolmisen vuotta sitten, kun se oli myynnissä kiinteistönvälittäjällä. Nyt he saivat ystävältään tiedon ravintolan päätymisestä Ulosottolaitoksen huutokauppaan.

Vaikka ravintolan hankintahinta oli nyt melko edullinen, Can ja Alkis laskevat remontin käyvän kalliiksi.

Ensimmäisessä vaiheessa remontti keskittyy ravintolasaliin sekä keittiöön.
Ensimmäisessä vaiheessa remontti keskittyy ravintolasaliin sekä keittiöön.

Ravintola on hyvällä paikalla

Remontin ensimmäisen vaiheen valmistumisajankohtaa ei voi vielä sanoa varmaksi, mutta yrittäjäpariskunnan toiveena on avata Lallintupa kesäkuun lopulla.

Ravintolan sijaintia kantatie 41:n varrella Cigdem Can kehuu erinomaiseksi. Hän toivoo kulkijoiden pysähtyvän syömään ja ruokailijoita tulee todennäköisesti myös viereiseltä Lallin teollisuusalueelta.

Yrityksen kannalta hienoksi asiaksi Can ja Alkis mainitsevat naapuriin kaavailtavan biokaasulaitoksen, jonka rakennustyömaa tuonee alueelle paljon työntekijöitä. Can ja Alkis haluavat Lallintuvan palvelevan heitä lounasravintolana.

– Kiinnostus Lallintupaa kohtaan tuntuu olevan kova. Kun olemme ravintolan pihalla, autoilijat katselevat tänne ja tutkivat onko paikka jo auki, Alkis kertoo.

Ruokaa Yläneen malliin

Turkkilaislähtöiset Cigdem Can ja Murat Alkis ovat auranmaalaisille tuttuja Yläneen Grillin yrittäjinä. He aikovat pyörittää Lallintupaa Yläneellä hyväksi osoittautuneella reseptillä.

Runsaan salaattipöydän ja 2–3 ruokalajia käsittävä buffetlounas on toiminnan kivijalka. Sen lisäksi tarjolla tulee olemaan a la carte -listalta pitsoja, hampurilaisia ja leikkeitä. Aukioloajat Can ja Alkis muokkaavat asiakkaiden mieltymysten mukaisiksi. He aikovat aloittaa avaamalla ravintolan aamukuudelta.

Tavoitteenaan yrittäjäpariskunnalla on loihtia Lallintupaan samanlainen lämminhenkinen tunnelma kuin paikassa oli sen parhaimpina vuosina.

– Minäkin kävin Lallintuvalla. Ruoka oli hyvää ja asiakkaita kävi syömässä kesällä sekä talvella, Alkis kertoo.

Lallintupa on ollut tyhjillään neljä vuotta.
Lallintupa on ollut tyhjillään neljä vuotta.