Ammattilaiset muistuttavat hauskanpidon tärkeydestä – Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen osallistuivat Pöytyän Urheilijoiden juhlaan

0
Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen ostivat Elsa Pitkäseltä Pöytyän Urheilijoiden arpoja.
Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen ostivat Elsa Pitkäseltä Pöytyän Urheilijoiden arpoja.

PÖYTYÄ/Haukkavuori. Pöytyän Urheilijoita edustava Johanna Matintalo osallistui Haukkavuoressa maanantai-iltana pidettyihin kauden päättäjäiskemuihin hyvillä mielin, sillä takana on hänen paras kautensa.

Tammikuussa Matintalo hiihti Oberhofin maailmancupkisassa Suomen naisten viestijoukkueessa pronssia. Maaliskuussa hän sai Krista Pärmäkosken kanssa Lahden maailmancupkisojen pariviestistä hopeaa ja pian tämän jälkeen Pöytyän Urheilijoiden tähti saavutti maailmancupissa Falunissa ensimmäisen normaalimatkan palkintokorokesijansa tulemalla toiseksi.

Vielä marraskuussa tilanne näytti hivenen synkältä, kun Matintalo sairastui kauden avausviikonloppuna Rukalla koronaan.

– Helmi–maaliskuussa olin taas täysin terve ja löysin tasaisuutta tekemiseeni. Sen myötä tuli paljon hyviä kisoja.

Falunin jäljiltä urheilu-uutisissa hehkutettiin Matintalon uusia suksia. Hän toppuuttelee välineiden ylistämistä ja toteaa kaikkien tekijöiden osuneen nappiin.

– Falunissa kunto oli kohdillaan, sukset olivat hyvät ja sattui muutenkin hyvä päivä.

Menestys maailmancupissa ja 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan SM-kulta antoivat Matintalolle varmuuden, että viime harjoituskaudella tehtiin oikeita asioita, joten tulevakin harjoituskausi rakentuu tutuille linjoille.

Johanna Matintalo haluaa vierailuillaan kannustaa kotiseuransa Pöytyän Urheilijoiden lapsia ja nuoria. Omaksi juniorivuosiensa esikuvaksi Matintalo mainitsee Virpi Kuitusen.
Johanna Matintalo haluaa vierailuillaan kannustaa kotiseuransa Pöytyän Urheilijoiden lapsia ja nuoria. Omaksi juniorivuosiensa esikuvaksi Matintalo mainitsee Virpi Kuitusen.

Aikuisenakin ehtii harjoitella

Haukkavuoressa oli iso joukko innokkaita hiihtojunioreita, jotka halusivat saada valokuvan Johanna Matintalon ja Lauri Vuorisen rinnalla sekä nimikirjoitukset.

Hiihtoa harrastavia lapsia ja heidän vanhempiaan kaksikko muistuttaa hauskanpidon sekä kaverisuhteiden tärkeydestä.

– Minulla oli juniori- ja teini-ikäisenä ympäri Suomen urheilijakavereita, joista osa otti hiihdon hyvinkin tosissaan. Aika harva heistä on enää jatkanut urheilua aikuisiällä. Olisi tärkeää säilyttää leikkisyys, rentous ja monipuolisuus mahdollisimman pitkään. Lapsena ei pidä keskittyä liikaa harjoitteluun tai kilpailemiseen, Matintalo tuumaa.

Hänelle urheilu oli juniori-iässä hauskaa vapaa-ajanviettoa ja kisareissuilla parasta oli kavereiden läsnäolo. Itse kisat olivat yleensä toissijaisia.

– Jos haluaa hyväksi hiihtäjäksi, vielä aikuisenakin ehtii harjoitella, Matintalo linjaa.

Lauri Vuorisen mielestä vasta 18-vuotiaana voi olla kyllin kypsä panostamaan tosissaan yhteen lajiin.

– Sitä ennen kannattaa harrastaa vaikka kolmea lajia ja olla piittaamatta liikaa tuloksista. Monet urheilijat kehittyvät valtavasti vasta 20 tai 30 ikävuoden jälkeen, Vuorinen sanoo.

Hänenkin kohdallaan kulunut kausi sujui hienosti. Vuorinen saavutti uransa ensimmäisen palkintokorokepaikan Lahden maailmancupkisassa maaliskuussa, kun hän hiihti Iivo Niskasen kanssa parisprintistä pronssia. Ensimmäisen henkilökohtaisen maailmancupin palkintokorokesijan Vuorinen sai Falunissa ottamalla hopeaa perinteisen hiihtotavan sprintistä.

Pöytyällä tervehditään tutut

Rovaniemellä asuvat Johanna Matintalo ja avopuolisonsa Lauri Vuorinen piipahtavat Pöytyällä kerran tai kaksi vuodessa vieraillen Matintalon vanhempien ja tuttujen luona.

– Tärkein juttu on käydä moikkaamassa mammaa, isäni äitiä. Hän kuskasi minut usein treeneihin ja hän on elänyt vahvasti mukana urheilijauraani. Mamma on ainut elossa oleva isovanhempani. Vanhempiani näen onneksi useammin, kotimaan kisoissa ja välillä ulkomaillakin, Matintalo kertoo.

Perniön Urheilijoista ponnistaneella Lauri Vuorisella on niin ikään mukavia muistoja Pöytyältä.

– Haukkavuori oli juniorivuosinani Perniön ohella yleisin kisapaikkani Varinais-Suomessa. Paikka on edelleen hieno ja on hyvä asia, että Varsinais-Suomesta löytyy näinkin paljon toimintaa, Vuorinen kehuu.


Ketkä?

Johanna Matintalo on lähtöisin Pöytyältä

Edustaa Pöytyän Urheilijoita

Asuu Rovaniemellä avopuolisonsa Lauri Vuorisen kanssa

Lauri Vuorinen on sprinttihiihtoon erikoistunut maastohiihtäjä

Vuorinen on lähtöisin Perniöstä

Vuorisen seura on SkiTeam 105

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän