Elina Vainio perusti kukkakaupan ja hautauspalvelun Koskelle

0
Kukkahuonetta ja hautauspalvelua Kosken keskustassa pitävän Elina Vainion toinen etunimi on Lemmikki. Siitä syntyi hänen yritykselleen toiminimi, Elina Lemmikki.
Kukkahuonetta ja hautauspalvelua Kosken keskustassa pitävän Elina Vainion toinen etunimi on Lemmikki. Siitä syntyi hänen yritykselleen toiminimi, Elina Lemmikki.

KOSKI. Koskelainen puutarhuri ja floristi Elina Vainio on tehnyt viime vuosina kimppuja sekä tilaustöitä Sähköliike Rautiaisen tiloissa olevaan kukkakaappiin, josta asiakkaat ovat ostaneet niitä. Se on ollut Vainiolle mieluisaa puuhaa, samalla kun hän on hoitanut pienokaistaan kotona.

Vainio täyttää edelleen kukkakaappia ja tekee puutarhurikeikkoja, mutta tänä keväänä hän ryhtyi pitämään myös kukkahuonetta sekä hautauspalvelua Tyykin talossa Kosken keskustassa. Yhteistyökumppaniksi hautauspalveluun häntä rohkaisi Timo Kauppi, jolla on Somerolla kukkakauppa ja hautaustoimisto.

Kaupin hankkimien arkkujen ja uurnien sijoittelu Tyykin talon liiketilaan oli pitkällisen pohdinnan tulos. Vainio päätti pitää kukat kadun puolella ja asettaa hautaustarvikkeet takahuoneeseen, jossa on pöytä ja tuolit keskusteluja varten.

Omaisten kanssa juttelua Vainio kertoo vähäsen jännittävänsä, mutta hän luottaa selviävänsä kuuntelukykynsä ansiosta.

– Olen herkkä ja voi olla, että vetistelen itsekin.

Vainion isä kuoli viime marraskuussa ja siksi hautajaisiin liittyvät asiat ovat hänellä tuoreessa muistissa.

Takahuoneessa on esillä uurnia sekä arkkuja. Elina Vainio tekee yheistyötä somerolaisen kukkakauppa ja hautaustoimisto Kaupin kanssa.
Takahuoneessa on esillä uurnia sekä arkkuja. Elina Vainio tekee yhteistyötä somerolaisen kukkakauppa ja hautaustoimisto Kaupin kanssa.

Ekologisuus mielessä

Kukkia valitessaan Elina Vainio puntaroi kuljetusmatkoja ja muutakin ekologisuutta. Kasvien tuomista vaikkapa Thaimaasta tai Havaijilta pitäisi hänen mielestään välttää ja valita lähempänä kasvatettuja vaihtoehtoja.

Kasvit ovat Elina Vainiolle intoihmo vapaa-ajallakin ja parhaillaan hän opiskelee diplomifytoterapeutiksi. Fytoterapian eli kasvilääkinnän keinovalikoimaan kuuluvat muun muassa yrttihaudukkeet, hauteet, voiteet, öljyt ja luonnonkosmetiikka. Vainiota kiinnostavat esimerkiksi tuttujen luonnonkasvien, kuten nokkosen, voikukan ja siankärsämön terveysvaikutukset.

Kotonaan hän pyrkii puolisonsa kanssa vaalimaan omavaraistaloutta hoitamalla kasvimaata ja kahta kasvihuonetta.

– Omavaraisuutemme on vielä aivan lapsenkengissä. Haaveilemme, että meillä olisi joskus kanoja. Yritämme edistyä hiljalleen, Vainio kertoo.

Perennamaataan hän haluaisi hyödyntää entistä enemmän kukkatöissään ja ennen pitkää hän haluaisi tarjota asiakkaille lähellä tuotettuja havuja sekä pihtoja.


Kuka?

Elina Vainio

43-vuotias

Asuu perheineen Koskella

Pyörittää kukkahuonetta ja hautauspalvelua toiminimellä Elina Lemmikki

Harrastaa puutarhanhoitoa ja kansantansseja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän