Auran kunnanjohtaja Terhi Källi pääsi kokeilemaan parkouria

0
Kunnanjohtaja Terhi Källi pääsi pelaamaan hänet päiväksi arvonnassa käyttöönsä voittaneen Annamari Riveron kanssa ristinollaa parkourtyyliin. Kunnanjohtaja vei ensimmäisen erän.

AURA. Auran markkinoilta kunnanjohtaja Terhi Källin päiväksi käyttöönsä voittaneelle Annamari Riverolle oli heti selvää, millä tavoin hän kunnanjohtajan ohjelmoisi. Vaihtoehtona olisi voinut olla vaikkapa lapsiperheen kodin siivousta tai lapsenvahtihommia, mutta Rivero halusi kuntalaisen ja viranhaltijan välistä keskustelua. Maanantaina koittanut päivä vietettiin liikunnallisissa merkeissä lasten ja nuorten asioita pohtien.

–Molemmilla on kouluikäisiä lapsia, joten meillä on ollut paljon juteltavaa muun muassa kasvatuksesta ja kunnan roolista, isojakin teemoja olemme käsitelleet, ulkokuntolaitteita, skeittiramppia, pyöräilyä, frisbeegolfia, minigolfia ja parkouria kokeilemaan viety kunnanjohtaja Källi totesi päivän annista.

Riveroa askarruttaa muun muassa, ovatko kunnan lapsiin ja nuoriin kohdistuvat palvelut kohdillaan ja miten palveluja voitaisiin kehittää.

–Auran kunnassa on kivasti kaikenlaista nuorille, mutta luulen, että nuorten maailma on erilainen kuin omassa nuoruudessani. On haaste keksiä, mikä heitä kiinnostaa, Rivero mietti.

Häntä huolestuttaa esimerkiksi huhu, jonka mukaan kunta olisi hakemassa säästöjä opetuksen pienryhmistä. Kotihoidontuen kuntalisästä kunta on jo ilmoittanut harkitsevansa luopua.

–Olin itse kotona pidempään kuntalisän vuoksi. 200 euroa oli hyvä porkkana olla kotona, sanoi Rivero, jonka kuopus on nyt reilun kahden vuoden ikäinen.

Sairaanhoitajana ja ihmisten hyvinvoinnin parissa työskentelevänä Rivero pitää myös kuntalisää tärkeänä, eikä hän haluaisi leikkauksia sen enempää lapsiperheiden tukeen kuin opetukseenkaan. Keskustelu kunnanjohtajan kanssa avasi hänelle kunnallista päätöksentekoa, joka ei kokonaisuutta tietämättömille kuntalaisille aina näyttäydy reiluna tai järkevänä.

–Itse uskon ystävälliseen viestintään. Vaikka asiat olisivat vaikeita, hyvä yhteishenki on mahdollista, Rivero sanoi ja toivoi kunnalta avoimempaa, ymmärrystä lisäävää viestintää.

RIVERON toive lapsille ja nuorille järjestettävästä parkour-kurssista on kunnassa otettu työn alle ja Rivero on sen toteutumisen suhteen toiveikas. Maanantaina sitä pääsivät kokeilemaan yhtenäiskoulun 3.–4.-yhdysluokan oppilaat.

–Parkour on siitä kiva laji, että sen pariin ovat kaikki tervetulleita ja sääntöihin kuuluu, ettei kenellekään saa nauraa. Parkourissa saa noudattaa omaa tyyliään, lastensa kautta lajiin tutustunut Rivero kertoi.

Oppilaat osallistuivat Parkour akatemian ja Parkour oppimiskeskuksen Jouni Kivijärven ohjaamaan kokeiluun innolla. Jokunen oppilaista rohkeni päivän päätteeksi kunnanjohtajan juttusille.

–Minun vaarinikin on ollut kunnan töissä, Eelis Sinisalo tomerana kertoi.

Kunnanjohtajan esittämiin kysymyksiin harrastuksista ja koulun päättymisestä nuorimies vastaili myös reippaasti. Hän kertoi harrastavansa uintia.

–Olen meripeto, Eelis sanoi ja arvioi kunnanjohtajan vaikuttavan kivalta.

Muilta lapsilta tuli kunnanjohtajalle toiveita leikkipaikoista, mutta Eeliksellä oli hieman toisenlainen toive.

–Toivoisin, että pääsisin kuntaan töihin niin kuin vaari ja vaarin isikin.

Päivään rohkeasti heittäytynyt Källi piti kokemusta kivana. Hän kuitenkin arveli, että kuntalaiset saattavat kyllästyä, jos joka vuosi arvotaan kunnanjohtaja päiväksi kuntalaisen käyttöön.