Kuntosalia ja golfia harrastava Katri Laaksonen tarttui Marttilan Murron ohjaksiin

0
Marttilan Murron uusi puheenjohtaja Katri Laaksonen kannustaa tulemaan Marttilan remontoidulle urheilukentälle 18.5.2024. Luvassa on ohjelmaa koko perheelle.
Marttilan Murron uusi puheenjohtaja Katri Laaksonen kannustaa tulemaan Marttilan remontoidulle urheilukentälle 18.5.2024. Luvassa on ohjelmaa koko perheelle.

MARTTILA. Lapsuudenhaaveenaan Katri Laaksosella oli ryhtyä opettajaksi, mutta nyt hän iloitsee voidessaan ohjata Marttilan Murron lapsia ja nuoria yleisurheilun sekä jalkapallon parissa. Kevätkauden alussa Laaksosen tehtäväkenttä laajeni hänen hypätessään Kirsti Keskitalon jättämiin seuran puheenjohtajan saappaisiin.

– Kirsti toivoi jo jonkin aikaa, että joku nuorempi ryhtyisi puheenjohtajaksi, mutta olihan tämä minulle vähän äkkinäinen muutos. Kirsti jatkaa yleisurheilujaoston puheenjohtajana ja lisäksi hän on harrasteliikuntajaostossa, Laaksonen kertoo.

Uusi puheenjohtaja ei näe akuuttia kehitystarvetta Marttilan Murrossa, sillä seura on kokonaisuudessaan hyvässä kunnossa, lajikirjo on monipuolinen ja harrastajia riittää.

Erityisen hienona asiana hän pitää Murron seuratyöntekijää, jonka palkkausta saatiin jatkettua, vaikka seuratyöntekijän alun perin mahdollistanut Opetus- ja kulttuuriministeriön hanke loppui viime kesänä.

Jatkuvuuden myötä seuratyöntekijä Salla Frantista on tullut Murron toimintoihin osallistuva yleisnainen. Hänellä on iso merkitys, että Marttilassa pystytään toteuttamaan kunnan tuella harrastetakuuta. Siten jokaiselle lapselle ja nuorelle turvataan vähintään yksi harrastus, josta ei koidu perheelle kustannuksia.

Keskeiseksi haasteeksi seuran toiminnassa Laaksonen näkee ohjaajien määrän.

– Heitä saisi olla enemmän. Taustalla on valtakunnallinen vapaaehtoistyön ongelma, kun kaikkialla taistellaan ihmisten vapaa-ajasta, Laaksonen sanoo.

Kentät hyvässä kunnossa

Viime syksynä valmistuneesta Marttilan urheilukentän remontista Katri Laaksonen antaa ison kiitoksen kunnalle. Kentälle on saatu myös uutta välineistöä, jonka turvin alkaa muun muassa seiväshyppykoulu. Juoksurata on vähän pehmeä, mutta se tiivistynee vielä.

Marttilan jalkapallokenttä täytti 10 vuotta ja sen tasokkuus herättää ihastusta vierailevissa joukkueissa. Seuran tavoitteena on löytää kentän mainostauluihin lisää tukijoita ja kaavailuissa on tarjota yrityksille otteluisännän roolia.

– Vaikka taloutemme on kunnossa, meidän on mietittävä tarkasti, mistä rahat kerätään ja miten ne käytetään, Laaksonen linjaa.

Talvikauden harjoittelua Martintalossa Laaksonen pitää toimivana ratkaisuna. Välineistöä on riittävästi ja tilat ovat pienen kunnan mittapuulla hyvät. Sisäliikuntakauden haasteet liittyvät Martintalon korkeaan käyttöasteeseen.

– Pyrimme tarjoamaan kaikille riittävästi harjoitteluaikaa. Emme ehkä pysty antamaan niin paljon aikaa kuin vaikka turkulaiset seurat, mutta aika lähelle pääsemme, Laaksonen toteaa.

Puheenjohtaja viihtyy kuntosalilla

Entäpä omat liikuntaharrastuksesi?

Katri Laaksonen kertoo käyvänsä säännöllisesti Martintalon kuntosalilla ja harrastavansa golfia. Aiemmin hänelle rakkaita lajeja olivat kiekonheitto sekä jalkapallo.

Golfissa Laaksosta kiehtoo pitkäjänteinen tekeminen ja mahdollisuus kilpailla omaa itseään vastaan.

– Yksi kierros kestää yleensä kolme tuntia ja jokainen lyönti vie eteenpäin. Golf koettelee melkoisesti myös henkistä kestävyyttä, Laaksonen selittää lajivalintaansa.

Marttilan Murtoon hän ei ole golfia tuomassa, mutta toivoo joskus voivansa järjestää seuran jäsenille tilaisuuden kokeilla lajia.


 

Marttilassa juhlitaan urheilukentän avajaisia ja jalkapallokentän 10-vuotisjuhlaa lauantaina 18.5. kello 15–17. Molemmilla kentillä sekä frisbeegolfradalla on runsaasti ohjelmaa kaikenikäisille. Urheilukentän vihkiäiskilpailut, Kikan kisat, pidetään lauantaina 29.6.


Kuka?

Katri Laaksonen
27-vuotias
Marttilan Murron puheenjohtaja
Asuu puolisonsa kanssa Marttilassa
Harrastaa golfia
Työskentelee OP:n riskianalyytikkona Helsingissä

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän