Marttilan uudistettu urheilukenttä sai lapset innostumaan

0
Matilda Kankare, 11, laittoi kuulaa liikkeelle komeassa säässä. Matilda ei ollut ensimmäistä kertaa kuularingissä eikä myöskään Marttilan yleisurheilukentällä, sillä hän harrastaa yleisurheilua Marttilan Murron riveissä. Kuva: Tuomas Honkasalo

MARTTILA. Marttilan urheilukentällä häikäisivät viime lauantaina niin aurinko kuin uudet ja uudistetut yleisurheilupaikat. Erityisesti uutuuttaan kiiltelevä seiväshyppypatja herätti kiinnostusta. Marttilan Murron seiväshyppyharjoitukset ovatkin jo pyörähtäneet käyntiin. Korkeushyppypaikalla oli uudet pehmovarusteet ja telineet, kuularinkiä oli uudistettu ja kentän pitkälle laidalle oli tehty pitkä juoksutartan, jonka molemmissa päissä oli reilut pituushyppypaikat. Tekonurmireunat pitävät puolestaan liat pois tartanilta.

Uudistuneen kentän avajaisia vietettiin lauantaina ja samalla juhlistettiin myös jalkapalloilijoitten tekonurmen 10-vuotisjuhlaa. Kunnanjohtaja Anne Ahtiainen muistutti avajaispuheessaan liikunnan tärkeydestä.

–Liikunta on suomalaisille tärkeä asia. Joillekin se tarkoittaa kilometrien keräämistä pyörällä, juosten, kävellen tai metsässä samoillen. Jotkut taas kokevat intohimokseen joukkueurheilun yhteisöllisyyden. Joku porukka tähtää omien ennätystensä rikkomiseen ja muutamat jopa olympiatasolle asti. Joillekin liikuntaelämys voi olla se, että käydään siellä postilaatikolla kerran päivässä linnun laulua kuunnellen. Ihmisillä on moni erilaisia tapoja liikkua, mutta tärkeintä on liike, Ahtiainen kertoi.

–Myös penkkiurheilijoiden rooli kannustuksessa ja tsemppaamisessa on tärkeää, Ahtiainen muistutti.

Ahtiainen huomautti, että sote-uudistuksen jälkeen kunnalla on entistä tärkeämpi rooli ihmisten liikunnallisessa aktivoimisessa.

–Erityisen tärkeää on saada liikkeelle ne ihmiset, joille liikunta ei ole vielä intohimo, mutta joiden terveyden ylläpitämiselle liikunnalla olisi iso merkitys. Tarjoamalla hyvät liikuntapaikat ja tekemällä hyvää yhteistyötä yhdistysten kanssa, kunta voi madaltaa kynnystä liikkumisen aloittamisella ja sen ylläpitämiselle, Ahtiainen linjasi.

–Marttila on jo satsannut ja tulee satsaamaan satoja tuhansia euroja liikuntaan ja liikuntapaikkoihin. Viime kesänä laitettiin tämä kenttä kuntoon ja nyt tehdään uutta huoltorakennusta kentän viereen. Palaisilla tehdään puolestaan isoa saunaremonttia, Ahtiainen listasi.
(Juttu jatkuu kuvagallerian jälkeen.)

Avajaisissa oli mahdollisuus koettaa kaikenlaisia lajeja ja viitepelejä. Kuularingissä työnnettiin kuulaa SM-tasolla kisailleen Wilhelmiina Mäkelän opastamana. Matilda Kankare , 11, ja Milja Mikola , 10, paiskasivat kuulaa ja Mäkelä muistutteli siitä, että kuula tulee olla kaulassa kiinni melkein loppuun asti.

–Muistakaa tytöt, että kuulaa työnnetään, ei heitetä, Mäkelä opasti.

Matilda ja Milja eivät kuitenkaan olleet ensimmäistä kertaa työntämässä.

–Juuri tällä viikolla työnnettiin kuulaa, tytöt kertoivat.

–Yleisurheilu on kivaa, kun se on niin monipuolista. Hienoa, että täällä on uudistettu paikkoja. Kaikki näyttää tosi hienolta, Matilda hehkutti.

Marttilan Murron sihteeri Timo Hurme kertoi, että tällä hetkellä yleisurheiluringissä on yli 30 lasta ja nuorta mukana.

–Yleisurheilu kiinnostaa ja kaikissa ikäryhmissä on porukkaa. Tietenkin otamme mielellämme myös uutta porukkaa mukaan, kun on nyt näin hienot suorituspaikatkin, Hurme myhäili.

Tuomas Honkasalo