Oripään Urheilijoiden P16-joukkueelle pronssia salibandyn valtakunnallisesta loppuhuipentumasta

0
Oripään Urheilijoiden P16-joukkue taisteli pronssille valtakunnallisessa loppuhuipentumassa viime viikonloppuna. Joukkueessa pelasivat Tino Nieminen (edessä, maalivahti), Luukas Rautavuori (eturivissä vasemmalla), Vilho Saarelainen, Joona Paju, Niila Koskenoja, otto Onnela, Joonatan Toivonen, Oliver Onnela (takarivissä vasemmalla), Eeli Kulmanen, Viljami Välilä, Kristian Øvrebø, Niklas Lähteenmäki ja Joona Makkonen. Kuva: Janne Paju

SALIBANDY. Kaudelle 2023–2024 Länsirannikon kilpasarjaan lähtenyt Oripään Urheilijoiden (OU) P16-joukkue voitti salibandyssä alkusarjan syyskaudella ja saavutti paikan kevätkaudelle ylialueelliseen eliittisarjaan, jossa vastassa oli Länsirannikon kahden muun top3-joukkueen lisäksi kolme parasta Sisä-Suomen kilpasarjasta. Tuonkin sarjan voittaneen OU:n lisäksi Lempäälän Kisa (LeKi) ansaitsi paikan Nurmeksessa 27.4. pelattuun valtakunnalliseen loppuhuipentumaan, jossa pelasi eri alueiden kilpasarjojen parhaat joukkueet.

Kuuden joukkueen ja kahden lohkon turnauksessa joka pelillä oli suuri merkitys. Lohkovoittajat pääsivät finaaliin, toiset pronssipeliin ja kolmansille edessä oli kotimatka.

Turnausmatkalle, jonka kustannuksista Lions Club Oripää suurimman osan kuittasi, oli Oripäästä lähdettävä jo perjantaina, jotta joukkue olisi riittävän ajoissa, taukoineen vajaan kahdeksan tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla, Pielis-Areenalla.

Ensimmäisessä pelissä OU:ta vastaan asettui Nilsiän Apassit ja tasaisen pelin jälkeen tuloksena oli 2–1-tappio lopulta hopealle päässeelle vastustajalle Niila Koskenojan ollessa OU:n ainoan maalin tekijä. Näin toisen ottelun tavoitteeksi jäi pronssipeliin pääsy ja siinä vastassa oli Loviisan Tor, joka oli omassa kohtaamisessaan Apasseja vastaan päätynyt tasapeliin. Tuossa ottelussa OU oli jo 1–3-tappiolla, kunnes kirivaihde alkoi ajassa 24:16 Kristian Øvrebøn kaventaessa ottelun toisella osumallaan tilanteeksi 2–3.

Kolmannen erän alkuun Joonatan Toivonen tasoitti tilanteeksi 3–3. Neljä minuuttia ennen ottelun loppua Loviisan Tor otti aikalisän, jonka aikana OU sai suunniteltua uudet kokoonpanot, joilla hakea ratkaisua peliin. Kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä vastustaja rikkoi OU:n pelaajaa hyökkäysalueella. Oikein käytetyllä aikalisällä vapaalyöntitilanteen erikoiskuviot saatiin käytyä kertaalleen lävitse ja ratkaisevan voittomaalin ja katsomon mylvimään saaneella kiertolaukauksella Nilla Koskenoja otti onnittelut vastaan joukkuekavereiltaan. Tarkan loppupelin päätteeksi 4–3 voitolla oli mitalipeli varmistettu.

Pronssipeli Kajaanilaista Papas Salibandya vastaan alkoi vajaan tunnin päästä edellisestä ja vaikka K-Market Orippää oli joukkueen energiapitoisin eväin matkaan varustanut, oli odotettavissa, että voimat saattavat loppua kesken pelin. Ensimmäiseen erään olikin laitettava paljon peliin ja erätauolle lähdettiin 5–2-johdossa OU:n maalintekijöinä onnistuessa Joonatan Toivosen, Viljami Välilän, Oliver Onnelan x2 ja Otto Onnelan. Toiseen erään saatiin vielä tehtyä kaksi maalia Joonatanin ja Viljamin onnistuessa toistamiseen.

Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 7–3 ja tavoitteena oli vain pitää vastustaja riittävän kaukana oman pään keskustasta ja peittää loput kauempaa tulevat laukaukset. Kahta maalia lähemmäksi ei vastustaja päässyt (7–5), ja väsyneen, mutta onnellisen joukkueen kaulaan ripustettiin pronssimitalit päivän päätteeksi. Palauttavan ruokailun ja iltatoimien jälkeen Oripäähän matkasi seuraavana aamuna varsin tyytyväinen joukkue ja mukaan lähteneillä kannattajillakaan ei suurta valittamista ollut matkan onnistumisen suhteen.

Turnaus ei ollut osoitus vain yksittäisten pelien voittamisesta, vaan jo sinne pääsyyn on vaadittu tällä kaudella kahden sarjan voitto ja pohjalla on usean vuoden työ, johon on osunut niin ylä- kuin alamäkiäkin. Muutamat vahvistukset valmennuksessa ja pelaajistossa vuosien varrella, ja joukkueessa hetken olleet jäsenet, ovat kaikki olleet osa matkaa, jonka isoin yksittäinen saavutus on tällä kaudella voitettu pronssimitali valtakunnallisesta oman ikäluokan kilpasarjojen loppuhuipentumasta. Tästä on hyvä alkaa miettimään kautta 2024-2025 ikäluokassa P17. Toivottavasti hyvähenkiseen ryhmään saataisiin uusia pelaajiakin mukaan.


OU P16-joukkue

Joukkue: Tino Nieminen, Luukas Rautavuori, Vilho Saarelainen, Joona Paju, Niila Koskenoja, otto Onnela, Joonatan Toivonen, Oliver Onnela, Eeli Kulmanen, Viljami Välilä, Kristian Øvrebø, Niklas Lähteenmäki ja Joona Makkonen

Joukkueenjohtaja/päävalmentaja: Janne Paju

Valmentaja: Aku Nieminen

Valmentaja: Topi Nieminen

Huoltaja: Anne Onnela

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän