Oripäästä Varsinais-Suomen yrittäjäystävällisin kunta – ”Täällä on helppo lähestyä kunnan edustajia ja asiat toteutetaan nopeasti”

0
Okra-messut on hyvä esimerkki Oripään kunnan ja yrittäjien sujuvasta yhteistyöstä.
Okra-messut on hyvä esimerkki Oripään kunnan ja yrittäjien sujuvasta yhteistyöstä.

ORIPÄÄ. Suomen Yrittäjien Kuntabarometri selvittää kahden vuoden välein Suomen yrittäjäystävällisimmät kunnat. Varsinais-Suomen yrittäjämyönteisimmäksi kunnaksi yrittäjät arvioivat Oripään ja valtakunnan tasolla se sijoittui sarjassaan neljänneksi.

Noin 1 300 asukkaan Oripäässä yrittäjät arvioivat elinkeinopolitiikan aseman kunnassa koko maan parhaaksi: kokonaisarvosana on 4,82. Kaikki vastaajat ovat arvioineet oripääläisen päätöksenteon yrityslähtöisyyden erittäin hyväksi tai hyväksi.

Lieto oli maakunnan kakkonen kokonaisarvosanalla 4,24 ja Aura oli kolmas arvosanalla​ 4,13​.

Oripään kunnanjohtaja Timo Tolppanen nostaa esimerkiksi yrittäjien kunnan yhteistyöstä Okra-messujen järjestämisen, jonka puitteissa kunnan toimijat tekevät paljon yhteistyötä.

– Tahdon kiittää Oripään yrittäjiä ja kuntabarometriin vastanneita. Ilman yrittäjiä ei ole kuntaa. Oripäässä yrittäjien on helppo lähestyä kuntaa ja päätöksenteossa sekä hankinnoissa pohditaan myös asioiden vaikutusta paikallisiin yrittäjiin. Vuoropuhelu ja yhteydenpito on tiivistä ja yhteisellä elinvoimalupauksella kunta ja yrittäjät edistävät aktiivisesti yrittäjäystävällistä ilmapiiriä ja yrittämisen olosuhteita, kertoo Tolppanen Varsinais-Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Kunnalla ja yrittäjillä on suorat välit

Oripään yrittäjien puheenjohtaja Mika Nieminen on hyvillä mielin barometrin tuloksesta.

– Hienolta tuntuu tietysti. Hyvä sijoitus kertoo, että kunnalla ja kunnan yrittäjillä on Oripäässä hyvät ja suorat välit.

Nieminen sanoo, että yrittäjien on Oripäässä helppoa lähestyä kunnan edustajia ja asiat toteutetaan nopeasti.

– Me yrittäjät ollaan myös kerrottu hankkeistamme etukäteen kunnalle.

Oripään yrittäjät ry:ssä on runsaat 30 jäsentä.

Lieto on keskisuurten ykkönen

Varsinais-Suomi on Suomen Yrittäjien Kuntabarometrin mukaan maan kolmanneksi yrittäjämyönteisin alue jaetulla sijalla Keski-Suomen kanssa.

Varsinais-Suomen kuntien elinkeinopolitiikasta saama kokonaisarvosana on 3,26. Luku on hieman noussut kahden vuoden takaisesta. Suurten kaupunkien sarjassa Turku on sijalla 11 ja Salo sijalla 17. Lieto on koko Suomen yrittäjäystävällisin kunta, kun arvioidaan keskisuuria 10 000–50 000 asukkaan kuntia. Lieto voitti keskisuurten kuntien sarjan nyt viidettä kertaa peräkkäin.

Kysely tehtiin 1.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea. Varsinais-Suomi keräsi Kuntabarometrissa eniten vastauksia, yhteensä 1 298. Liedossa vastaajia oli 50 ja Oripäässä 17. Yrittäjien kuntabarometri julkaistaan joka toinen vuosi. Alueelliset ja kuntakohtaiset tulokset julkistettiin 14.5. Kunnallisjohdon seminaarissa Turun Logomossa.


Top 10

Yrittäjäystävällisimmät kunnat Varsinais-Suomessa

1. Oripää 4,82​

2. Lieto 4,24​

3. Aura 4,13​

4. Naantali 4,04​

5. Raisio 4,02​

6. Kaarina 3,78​

7. Uusikaupunki 3,67​

8. Marttila 3,65​

9. Kemiönsaari 3,63​

10. Kustavi 3,60

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän