Pedot pistivät peuran poskeen lähellä asutusta Koskella

0
Nälkäiset pedot pistivät peuran poskeen lähellä maantietä ja asutusta Koskella. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI/Jättälä

Tausantien sillan tuntumasta läheltä Härkätietä löytyi keskiviikkoaamulla peuran raato. Petojen syömältä ruholta on lähimpään asutukseen arviolta noin 50–150 metriä. Lähistöllä on useampia asuttuja taloja. Ruokailu on tapahtunut keskiviikkoyön tai aamuyön aikana.

Raato on vahvistettu peuraksi, mutta syömäreistä ei ole täyttä varmuutta, sillä kuivan kelin vuoksi jälkiä on maastosta hankala löytää. Kosken Eränkävijöiden puheenjohtajan Aku-Pekka Väinölän mukaan syöntitavan perusteella asialla ovat todennäköisesti olleet sudet. Oletettavasti liikkeellä on ollut useampi susi, koska ruho oli melko perusteellisesti kaluttu.

Väinölän mukaan Koskella ei viime aikoina ole tehty tavallista enemmän susihavaintoja.

–Isompaa liikennettä ei ole ollut, Väinölä toteaa.