Pöytyälle superpesiskauden avauspeleistä tappiot erilaisilla esityksillä

0

Pesäkarhut–PöU 2–0 (3–2, 3–0)
Virkiä–PöU 2–0 (12–1, 11–1)
Pöytyän naisten superpesiskausi pyörähti käyntiin kahdella kovalla vierasottelulla, kun joukkue matkusti keskiviikkona Poriin hallitsevan mestarin Pesäkarhujen vieraaksi ja sunnuntaina vastassa oli kärkijoukkueisiin povattu Lapuan Virkiä.

Pöytyän punavalkoiset eivät keskiviikkona isoa haastetta hätkähtäneet, vaan joukkue oli ensimmäisellä jaksolla voitossa kiinni aivan kalkkiviivoille saakka, mutta lopulta Pesäkarhut paineli täpärästi voittoon. Toisella jaksolla peli oli tasaista vääntöä, mutta Pöytyän sisäpelin tehot jäivät piippuun ja ryhmä jäi nollille, kun kotijoukkue vuorostaan hyödynsi omat tilaisuutensa ja vei täyden pistepotin jaksoin 2–0 (3–2, 3–0).

Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehto oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa otteisiin sarja-avauksessa.

–Pelattiin hyvä peli, mutta tässä näkyi nousijan ja mestarin välinen ero. Meillä oli hyvä alku, pääsimme johtoon ja jännitys säilyi loppuun asti, mutta lopulta puolustus ei kuitenkaan kestänyt. Toisella jaksolla saimme tilanteita, mutta sitten sekoilimme ne itse, Lehto totesi.

Rohkeasti pelannut Pöytyä aloitti ryminällä, kun tehokkaasti läpi kamppailun operoinut ykköskärki teki tulosta ensimmäisessä vuorossa Pesäkarhujen ulkokentän hermoillessa. Avausjuoksu syntyi, kun Sanni Kyläpekka pyyhälsi kotipesään harhaheiton turvin. Punavalkoisten riemu jatkui, kun Maria Sveholmin lyönnistä tehty polttoheitto ei pysynyt Pesäkarhujen lukkarin räpylässä ja Minttu Reunanen kipitti Pöytyän 0–2-johtoon.

Pöytyän ulkopeli oli avausjaksolla lukkari Lydia Eskolan johdolla jykevää ja pystyi pitkään tylsyttämään Pesäkarhujen aikeet. Hallitsevat mestarit saivat päätösvuorossa kuitenkin kirivaihteen silmään. Porilaiset runnoivat väkisin rinnalle ja ohi Pöytyän taistelusta huolimatta. Kiri huipentui pöytyäläisittäin katkerasti, kun Elisa Pauna kuritti kasvattajaseuraansa täräyttämällä kunnarin tyhjään kenttään.

Toisen jakson avausvuorossa pöytyäläiset pitivät kotijoukkueen nollilla ja pystyivät lyöntivuorollaan rakentamaan ajolähdön, mutta orastava painostus päättyi nopeasti paloihin ilman tulosta. Pesäkarhut siirtyi toisessa vuoroparissa 1–0-johtoon välilyönnillä. Pöytyän sisävuoro oli lähes kuin kopio edellisestä. Kolmannessa vuorossa porilaiset menivät kolmen juoksun karkumatkalle. Tämän jälkeen ottelussa ei enää juoksuja nähty.

Sunnuntai oli puolestaan pöytyäläisille tuloksellisesti sysimusta, sillä Lapua voitti molemmat jaksot murskaavasti ja otti kolme pistettä lukemin 2–0 (12–1, 11–1). Minttu Reunanen oli luonnollisesti pettynyt tappion hetkellä.

–Oli tosi nihkeää. Meillä sisäpeli ei lähtenyt pyörimään missään vaiheessa. Ulkopeli meni alussa ihan hyvin, mutta sitten sekin alkoi rakoilemaan ja sen kertoo tuloskin, Reunanen sanaili.

Pelin alku herätti lupauksia, sillä toisessa vuoroparissa Pöytyä siirtyi 0–1-johtoon, kun Maria Sveholmin kakkospuolen lyönti avitti Iida Lompin kotiin. Ilo oli kuitenkin vain lyhytaikainen, kun lapualaiset myllyttivät toisessa ja kolmannessa vuoroparissa kummassakin kuusi juoksua. Virkiä rankaisi monilla välilyönneillään Pöytyän koppariosastoa ja punavalkoisilla oli vaikeuksia pysäyttää pitkää vyörytystä. Pöytyän omat lyöntivuorot jäivät vastaavasti lyhyiksi sekä tehottomiksi.

Lapua tuntui tauon jälkeen jatkavan siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Virkiä moukaroi väkevällä lyöntipelillään kahteen ensimmäiseen vuoroon kahdeksan juoksua. Pöytyän sisäpeli oli myös toisella jaksolla tukkoista. Juoksutili kuitenkin aukesi, kun Sveholmin välilyönnillä kotiin pyyhälsi Lomppi. Tämä jäi kuitenkin Pöytyän jakson ainoaksi täysosumaksi, Lapua puolestaan niittasi loppujaksolla vielä muutaman lisäjuoksun.

Pöytyän kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Haminan Palloilijat ja lauantaina punavalkoiset kohtaavat Vihdissä Hyvinkään Tahkon.

–Tulevan viikon pelit ovat päävastustajia vastaan. Niissä pitää pystyä pelaamaan ehjä peli sekä sisällä että ulkona, pelinjohtaja Lehto totesi.
Jere Hellsten

Pöytyä–Hamina keskiviikkona 15.5. klo 18 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän