Valtuustoaloite: Taloussihteeri Oripään talouspäällikön avuksi ja erilaisia hankkeita edistämään

0

ORIPÄÄ. Oripään kokoomus esittää taloussihteerin palkkaamista kuntaan. Kokoomus on talouspäällikköön tyytyväinen, mutta toteaa talouspäällikön tämän hetkisen työtaakan lähes kohtuuttomaksi.

–Raportointivelvollisuus pakottaa elämään ”hetkessä”. Tämän vuoksi joudumme karsimaan talouden suunnittelusta, mikä vaikuttaa negatiivisesti kunnan elinvoimaisuuteen, kokoomuksen maanantaina jättämässä valtuustoaloitteessa todetaan.

Taloussihteeri voisi kokoomuksen mukaan toimia paitsi talouspäällikön apuna päivittäisissä talousasioissa myös yhteyshenkilönä kunnan yritysten ja yhdistysten suuntaan.

–Yhdistyksillä ja yrityksillä on mahdollisuus hakea avustuksia lukuisista eri kohteista. Avustusten hakeminen on erittäin työläs projekti ja näin ollen monelta jää avustukset tämän vuoksi hakematta. Mahdollinen taloussihteeri voisi toimia yhteyshenkilönä eri hankkeissa ja ohjata hakemuksia oikeaan suuntaan. Lisäksi hän pitäisi tietoisuutta yllä eri avustusmahdollisuuksista. Tällöin kuntamme toimintoja voitaisiin kehittää ulkopuolisella rahoituksella ja luoda paljon eri mahdollisuuksia asukkaiden viihtyvyyden takaamiseksi, aloitteessa pohditaan.

Aloitteessa myös todetaan Oripäässä olevan paljon kohteita, joita ei nykyisellään pystytä kunnan toimesta täysipainoisesti kehittämään. Esimerkkeinä mainitaan Suojala, Kangastuvan alueen ja keskustan kehittäminen, lähiliikuntapaikat, lentokentän lenkki sekä toiminnalliset hankkeet lasten- ja nuorten sekä ikäihmisten viihtyvyyden lisäämiseksi.

Kokoomus uskoo taloussihteerin palkkaamisen keventävän talouspäällikön työtaakkaa ja edistävän työssä jaksamista sekä vähentävän kunnalle koituvia ylityökorvauksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän