Henrika Ojalalla on yksi päärooleista Ypäjän Musiikkiteatterin Myrskyluodon Maijassa

0
Henrika Ojalan katse on jo tiukasti ensi-illassa. Kuva: Juha Lahti

KOSKI, YPÄJÄ. Ypäjän Musiikkiteatterissa nähdään ja kuullaan tänä vuonna yhdessä päärooleista koskelaista osaamista. Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä Ypäjän Musiikkiteatteri on toteuttanut paljolti harrastajavoimin hienoja ja isoja produktioita. Tänäkään vuonna ei mennä helpoimman kautta, sillä vuorossa on nyt koskettava klassikko Myrskyluodon Maija.

–Tarina lähtee liikkeelle Maijan nuoruudesta, ja se käy läpi hänen elämäänsä eri aikoina. Maija naitetaan Jannelle vähän vasten tahtoaan, mutta rakkaus astuu suhteeseen kuitenkin mukaan. Tarinassa on vahva luontosuhde, koska meren äärellä Myrskyluodolla ollaan. Meri antaa, mutta traagisesti se myös ottaa, ja sitkeä Maija selviytyy elämän kovista koettelemuksista, vanhan Maijan roolin esityksessä tekevä koskelainen Henrika Ojala avaa esityksen sisältöä.

Produktio on iso. Ohjauksesta vastaa Anu Hälvä, koreografioista Kia Lehmuskoski, ja mukana on myös Samuli Jokisen johtama 12- henkinen orkesteri. Musiikki onkin jälleen varsin suuressa osassa esityksessä.

–Laulaminen on minulle se luontaisin juttu musiikkiteatterin tekemisessä, ja kun Samuli Jokinen vielä on erittäin ammattitaitoinen ja samalla helposti lähestyttävä ihminen, niin laulujen suhteen ei ole ollut suuremmin haasteita. Ei omien soolojenkaan suhteen, Henrika Ojala sanoo.

Henrika Ojala on aina elänyt lähellä teatterimaailmaa, ja joskus miettinyt näyttelemistä ammatikseenkin. Hänen isänsä on koko Ypäjän Musiikkiteatterin olemassaolon ajan ollut sen toiminnassa mukana ja sitä kautta se on Henrikallekin tullut tutuksi. Isä on tänäkin vuonna esityksissä mukana, samoin Henrikan nuorimmat lapset. Ypäjän Musiikkiteatterin näytökset ovat harjoituksineen varsin paljon aikaa vieviä projekteja esiintyjille.

–Vähän arvelutti ottaa vastaan tämä iso rooli, koska omassa elämässäni oli myös samaan aikaan aika paljon turbulenssia. Nyt tässä vaiheessa roolin tekeminen tuntuu kuitenkin täysin oikealta ratkaisulta, vaikka paljon se on aikaa vienytkin. Esimerkiksi harjoituksia meillä on ollut yli viisikymmentä. Ja jossain vaiheessa jo pohdin sitäkin, että miten ihmeessä opin vuorosanani. Mutta hyvin siinäkin sitten lopulta kävi, Ojala mainitsee.

Myrskyluodon Maija-esityksen ohjaajalla Anu Hälvällä on myös erittäin vahva musiikillinen osaaminen. Se varmasti auttaa juuri musiikkiteatterin ohjaustöissä.

–Minulla oli alussa ehkä jonkin verran erilainen näkemys siitä, miltä roolini tulee näyttämään. Anu piti kuitenkin ohjat tiukasti käsissään, ja iso kiitos siitä hänelle, sillä lopputulos tuntuu nyt oikein hyvältä.
Juha Lahti

Myrskyluodon Maijan esitysten ensi-ilta on Ypäjän Musiikkiteatterissa keskiviikkona 12.6. ja kahdeksantoista esityksen rupeama saadaan päätökseen 6. heinäkuuta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän