Kyösti Iitti loihti hevosenkengistä dinon – Enkelipuistossa on uutta nähtävää

0
Kyösti Iitin tekemä tyrannosaurus on kuusi metriä pitkä. Sen esikuvan tiedetään kasvaneen jopa 13-metriseksi.

PÖYTYÄ. ITE-taiteilija Kyösti Iitin tyrannosaurus rexiä esittävä uutuusteos koostuu vajaasta 400 hevosenkengästä. Mallia Iitti kertoo ottaneensa kännykän ruudulta ja ryhtyneensä sitten hitsaamaan. Rexin silmiksi hän valitsi lusikat ja kieleksi karhean raspin.

Uusia teoksia Enkelipuistossa ovat myös Tuulentuntija sekä Surffaava Rölli. Ensinmainittu on kuin suuri metallikukka, joka pyörii joko vasta- tai myötäpäivään tuulen suunnasta riippuen.

Röllin runko on hevosenkengistä ja pörröisyyttä hahmoon luo Iitille uusi materiaali, nuohoojan suti. Hän sai niitä laatikollisen edesmenneen nuohoojan tyttäreltä. Sormina peikolla on auton jouset, kämmenensä ovat syntyneet sähkörasioista ja korvansa putken palasista.

Iitin uutta tuotantoa voi ihastella Enkelipuiston lisäksi Parkanossa. Siellä pidettävään ITE-näyttelyyn hän valmisti Steven Spielbergin tieteiselokuvasta tutun hahmon, E.T:n avaruusaluksineen.

Enkelipuisto on avoinna toukokuusta elokuun loppuun joka kuun viimeisenä sunnuntaina kello 12–15. Muina aikoina vierailusta tulee sopia soittamalla Kyösti Iitille numeroon 040 510 8437.

Hyvällä laakerilla varustettu Tuulentuntija pyörähtää keveimmästäkin tuulenvireestä.
Hyvällä laakerilla varustettu Tuulentuntija pyörähtää keveimmästäkin tuulenvireestä.
Rölli urheilee surffilaudan muotoisella kivipaadella.
Rölli urheilee surffilaudan muotoisella kivipaadella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän