Markku Autio, vko 28: ”Papalta terveisiä tyttärentytär Ainolle, että mansikat ovat parhaimmillaan!”

0
Markku Autio haastateltiin Viikon henkilö -palstalle Yläneen kuntoradalla, samalla kun Viikkolehti tutustui rakenteilla oleviin kuntoportaisiin.
Markku Autio haastateltiin Viikon henkilö -palstalle Yläneen kuntoradalla, samalla kun Viikkolehti tutustui rakenteilla oleviin kuntoportaisiin.

Nimi, ikä, kotipaikka, ammatti
– Markku Autio, täytän kohta 72 vuotta. Asun Yläneellä, olen syntyjäni yläneläinen ja Yläneen museonmäellä on syntymäkotini, Yli-Jokela. Siellä on tallella huone, jossa äitini minut synnytti. Olen eläkkeellä ja toimin Yläneen Kirin puheenjohtajana.

Mikä sai sinut viimeksi ilahtumaan?
– Tyttäreni on suunnistamassa Kainuun rastiviikolla ja hän voitti siellä pari osakilpailua. Se ilahdutti viimeksi.

Mitä harrastat ja mikä siinä viehättää?
– Harrastukseni on pääasiassa kotiaskareiden tekemistä, kuntoliikuntaa ja liikunnan parissa tehtävää tausta-asioiden hoitoa, kuten talkoiden järjestämistä. Kotiaskareita hoitamalla pyrin pitämään kotiasiat kunnossa. Liikunnan parissa harrastaessani olen tyytyväinen, että ihmiset arvostavat yhteisten asioiden hoitamista ja tykkään myös siitä, kun saan muutkin mukaan tekemään asioita.

Jos saisit kolme toivomusta, mitä toivoisit?
– Terveyden pysyminen on iän karttuessa ensimmäisiä toiveitani. Toivoisin läheisteni onnistuvan elämässä ja pysyvän terveinä. Toivon hyvän ilmapiirin ja talkoohengen jatkuvan Yläneellä ja Yläneen Kirissä.

Kenelle lähettäisit terveisiä ja minkälaisia?
– Papalta terveisiä tyttärentytär Ainolle, että mansikat ovat parhaimmillaan! Tällä on papalla ja mammalla häntä ikävä.

Mikä on parasta kotikunnassasi?
– Myönteinen ja hyvä henki sekä rauhallinen ja sopuisa ilmapiiri yläneläisten kesken.

Kenelle tai mille taholle lahjoittaisit 500 euroa?
– Se menisi liikunnan pariin.

Mikä on lempielokuvasi / kappaleesi / urheiluseurasi / kirjasi (jokin näistä) – ja miksi?

– Yläneen Kiri. Siitä on tullut lempiseurani, kun olen ollut 37 vuotta sen puheenjohtajana.

Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: Minkälaisia muutoksia ja palveluja haluaisit tänne paistinpannun kylmälle reunalle? Tämä juontuu siitä, kun kunnanjohtaja Kari Jokela vertasi kuntaliitoksen aikaan Pöytyää paistinpannuun, jonka kylmä reuna on Yläne. Välillä tuntuu, että olemme edelleen kylmällä reunalla. Nykyinen kunnanjohtaja Mika Joki on sanonut pyrkivänsä siihen, että pannu olisi tasaisesti lämmin.
– Että terveyspalvelut ja etenkin laboratorio jäisivät tänne lähelle yläneläisiä. Kun palveluita viedään entistä kauemmas, helpostikaan niitä ei tule enää käytettyä. Olisi hyvä, että lääkäri kävisi Yläneellä edes joinakin päivinä pitämässä täällä vastaanottoa. Terveyspalvelujen kaikkoaminen näivettää helposti muitakin palveluja. Kouluasiat ovat Yläneellä onneksi hyvin. Ihmiset tuntuvan olevan tyytyväisiä yhtenäiskouluun.

Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
– Kuinka usein olet käyttänyt tai aiot käyttää kuntosalia tai kuntoportaita?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän