Yläneellä rakennetaan 64-askelmaista treenipaikkaa – Kuntoportaat valmistuvat loppukesän aikana

0
Yläneen Kirin puheenjohtaja Markku Autio esittelee kohtaa, johon rakennetaan kuntoportaiden alempi lepotasanne.
Yläneen Kirin puheenjohtaja Markku Autio esittelee kohtaa, johon rakennetaan kuntoportaiden alempi lepotasanne.

PÖYTYÄ / Yläne. Vesitorninmäkeä on kohta mahdollista nousta joko kuntoportaita tai viereistä kuntorataa pitkin. Portaiden valmistuminen riippuu siitä, minä viikonloppuna Yläneen Kirin talkoolaisilta löytyy yhteistä aikaa.

Kirin puheenjohtaja Markku Autio arvelee, että sopivasta ajankohdasta on turha haaveilla ennen heinäkuun lopussa pidettävää Valasrannan tanssileiriä, jossa käytettävien suurten telttojen pystytykseen ja purkuun kiriläiset osallistuvat.

– Ennen syksyä kuntoportaat saadaan valmiiksi, Autio sanoo.

Ensialkuun ne aiottiin rakentaa lähes paljaalle kalliolle, muutaman kymmenen metrin päähän nykyisestä paikasta. Siihen portaat olisi ollut helppo kiinnittää paaluilla, mutta paikka tuntui liian jyrkältä.

– Kuntoradan vierellä paaluja pystyttiin käyttämään ainoastaan portaiden yläpäässä. Sen jälkeen kallio hävisi ulottumattomiin ja perustus päädyttiin toteuttamaan suurilla betonikuutioilla, joiden valu-urakan hoiti Pöytyän kunta, Autio kertoo.

Kuntoportaat on Yläneen Kirille pitkäjänteinen projekti. Niiden piirustuksia ryhdyttiin tekemään kunnassa reilut pari vuotta sitten. Kirin väki käynnisti portaiden rakennustyöt huhtikuussa 2024.

Kokonaisuus koostuu kuudesta kookkaasta porraselementistä. Kunkin askelman nousuväli on 13 senttimetriä. Portaisiin rakennetaan kaksi lepotasannetta.

Aution mukaan kuntoportaat ovat paikallisten yritysten, Pöytyän kunnan ja talkoolaisten yhteinen voimanponnistus. Rakennelman laskennallinen käyttöikä on 50 vuotta.

Kuntoportaat ovat Yläneen vesitorninmäessä.
Kuntoportaat ovat Yläneen vesitorninmäessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän