Boksishop 2019 vaihtuva

Karjakosken padon muutostyöt pohjapadoksi alkavat

Karjakosken pato muutetaan pohjapadoksi kesän aikana. Kuva: Nelly Rauhala.

Karjakosken pato muutetaan pohjapadoksi kesän aikana. Kuva: Nelly Rauhala.

KOSKI. Paimionjoen Karjakosken säännöstelypadon muokkaus luonnonmukaiseksi pohjapadoksi alkaa ensi viikolla. Työn on määrä valmistua syyskuun alkuun mennessä, mutta jo 21. elokuuta urakan pitäisi olla pääurakoitsija Meritaito Oy:n vastaavan työnjohtajan Magnus Ahlskogin mukaan valmis.
–Ensi viikolla viedään koneet paikalle ja aletaan perustaa työpatoa. Sen jälkeen piikataan padon veden yläpuolella olevat rakenteet alas, hän kertoo  urakan etenemisestä.
Tulevan pohjapadon harjan yläpuolelle ei jää nykyisestä säännöstelypadosta mitään jäljelle. Alapuolelle rakenteita jätetään pohjapadon sydämeksi. Luonnonkoskimaiseksi pato rakennetaan täyttämällä pohja kivillä.
Säännöstelypadon muuttaminen pohjapadoksi parantaa Varsinais-Suomen Ely-keskuksen vanhemman insinöörin Juha-Pekka Triipposen mukaan joen ekologiaa.
–Pohjapadon myötä jokireitistä tulee kulkukelpoinen kaloille ja muille eliöille, Triipponen toteaa ja uskoo muutostöiden parantavan maisemallisestikin jokimaisemaa.

Lue lisää 12.6.2015 lehdestä



Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot