Valas Cafe Bar piristää Valasrannan palveluita

0
Valas Cafe Barin yrittäjä Minna Ruusunen luottaa Valasrannan vetovoimaan, mutta haluaa lisätä sitä tuomalla ravintolaan uusia tuulia ja siihen sivuun myös uudenlaisia palveluita. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Yläne. Valasrannassa alkaa pian jo tapahtua. Paikalle on saatu uusi ravintolayrittäjä, joka jatkaa pitkää yrittäjäperinnettä Valasrannan tanssilavalla. Meno on osittain perinteistä, mutta Valas Cafe Barin yrittäjä Minna Ruusunen haluaa tuoda paikalle myös paljon uutta pöhinää.

–Tietenkin haluan tarjota sitä, mitä ihmiset tykkäävät syödä ja juoda, mutta koitan ottaa huomioon esimerkiksi muuttuneet ajat ja sitä kautta tarjontaa tulevat muun muassa vegaaniset tuotteet sekä kasvisruokaa. Alkuun katsotaan, miten tietyt jutut myyvät ja sen kokemuksen kautta voi sitten laajentaa tarvittaessa haluttuun suuntaan. Mutta varmasti saa edelleen makkaraa ja ranskalaisiakin, Ruusunen lupaa huhtikuun lopulla tanssilavan ollessa vielä hiljainen ja kylmä.

Valas Cafe Bar on tarkoitus olla auki lomakaudella keskiviikosta sunnuntaihin. Perjantaisin on aina erikoisiltoja.

–Meillä on avajaiset tulevana perjantaina ja siellä soittaa livenä Kakkupojat. Tällaisia live-iltoja on suunnitteilla myös kesälle. Lauantaisin täällä on tanssit ja Valas Cafe palvelee tietenkin silloinkin, mutta nyt myös perjantaisin täällä on toimintaa, Ruusunen kertoo.

Luvassa on myös karaokea ja muuta mukavaa. Valas Cafe Barin arki- ja perjantai-illat tapahtuvat niin sanotussa mutterissa eli monikulmaisessa kahvilaosassa. Tarvittaessa paikalle puhalletaan myös lämpöä eli viluissaan ei tarvitse olla. Arkipäivien arkiolo palvelee myös uimarannan sekä karavaanarialueen kävijöitä.

–Tanssilauantaina täytyy vain välissä tyhjentää paikka, kun tansseihin täytyy illalla ostaa sitten lippu järjestäjiltä. Itsehän olen tässä vuokralaisena, Ruusunen muistuttaa.

Kahvila-ravintolatoiminnan oheen Ruususella on paljonkin erilaisia suunnitelmia, jotka varmasti piristäisivät Valasrannan palveluita.

–Kaikenlaista olen miettinyt, kun tämä on hieno paikka eikä täällä ole ihan hirveästi mitään palveluita. Vuokraustoimintaa eli vaikka sup-lautojen vuokrausta ja rentoutumis- ja työhyvinvointipakettia olen pyöritellyt mielessäni. Tässähän on ihan mainiot maastot ympärillä ja voi tehdä monenlaisiakin asioita, Ruusunen pohtii.

Ruusunen suunnittelee myös Valas Cafe Barin ohessa pyöritettävää pientä pitopalvelutoimintaa eli tilauksesta hän voisi valmistaa kakkuja ja tarjottavia juhliin.

Ruusunen aikoo tuoda myös tuulahduksen moderniutta tanssi-iltojen ja tanssileirin ajan ruuhkaan.

–Meille tulee tilausautomaatit eli ruuan voi tilata automaatista ja sitten hakea, kun se on valmis. Ei tarvitse jonottaa ja ilta sujuu varmasti niin mukavammin. Siinähän ehtii vaikka käydä pyörähtämässä yhden tanssin välissä tai laulaa karaokekappaleen arki-iltana, Ruusunen vihjaa.

Valas Cafe Bar tarjoilee myös alkoholia sekä mahdollisuuden tulla istuskelemaan terassille järven rantaan.

–Olen sopinut yhteistyöstä paikallisen taksin kanssa eli tänne pääsee kätevästi myös taksilla edestakaisin, Ruusunen kertoo.
Tuomas Honkasalo

Valas Cafe Barin avajaiset perjantaina 3.5. klo 14–02 Valasrannan tanssilavalla. Esiintymässä Kakkupojat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän